Derya Özel Şiddete karşı kadın kadına destek
HABERİ PAYLAŞ

Şiddete karşı kadın kadına destek

Kadınların kadınlar için çalıştığı şirket AVON, Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet konusunda dünyanın dört bir yanında sürdürdüğü mücadelesini Türkiye’ye taşıyor. Halen 50’ye yakın ülkede aile içi şiddeti sona erdirmek için çalışan AVON, Türkiye’de de şiddete dair farkındalığı arttıracak çalışmalar yapacak, bu amaçla hazırlanan projelere fon sağlamak için ürün satışa çıkaracak.

AVON Türkiye İletişim ve Etkinlik Grup Müdürü Hande Orhan proje kapsamında “Temsilcilerimizden oluşan gönüllülere eğitim vererek kadınları birer proje elçisi yapacağız. 2015’te 3 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz. 3 yılın sonundaki hedefimiz çarpan etkisi ile toplamda 54 bin kadına ulaşmak” diyor. Önce kendi temsilcilerini eğitecekler, eğittikleri temsilciler de başka kadınları eğitecek. Yani kadınlar anneleri, anneler de çocuklarını eğitecek ve bu döngü kırılacak. İşte ben buna kadın dayanışması derim. Bu konuda sivil toplum kuruluşundan da destek aldıklarını belirten Orhan, AÇEV ile Temsilci eğitimlerine başlayacaklarını söylüyor: “Ailede cinsiyet eşitliğine dayalı bir ortam yaratmak, etkili ve demokratik iletişim, şiddetten uzak çocuklar yetiştirmek için ebeveynlere düşen görevler gibi farklı başlıklarda temsilcilerimizi eğiteceğiz.

Haberin Devamı

Böylece AVON kadınlarını birer proje elçisi yapacağız. Proje kapsamında gönüllü olan çalışanlar ve saha ekibine Nisan ayında AÇEV işbirliğiyle iki tam gün sürecek olan eğitici eğitimleri düzenleyeceğiz. Eğitimi alan gönüllülerimiz sahadaki temsilcilerimize, müşterilerimize ve diğer tüm kadınlara 2 saatlik bir şiddetle mücadele semineri verecek. AÇEV de bu bilinçlendirme seminerlerinden bazılarına gözetmen olarak katılacak.” Aile içi şiddet konusundaki çalışmalara fon yaratmak için ürün de satışa sunduklarını sözlerine ekleyen Orhan, “Viral kampanyamız ve AÇEV eğitimlerimiz gibi birçok projeye fon yaratmak için AVON olarak bir de ürün satışa sunuyoruz. AVON ile Güçlü Kadınlar Sonsuzluk Kolyesi’nin satışından elde edilen tüm geliri, projemizi daha çok kadına ulaştırmak için kullanacağız” diyor.

Haberin Devamı

İlk 100 gün mucizesi

Anne sütünün ilk 6 ay çok önemli olduğunu artık tüm anneler biliyor. Peki size 2 yaşına kadar bebeklerinizi emzirmenizin daha faydalı olduğunu söylesem ve hatta bebeğinizin gelişimini daha anne karnındayken sizin yönlendirebileceğinizden bahsetsem ne derdiniz? Prof. Dr. Hilal Mocan’ın ‘Nutrica bebek beslenmesi - İlk Bin Gün Mucizesi’ başlığında bizlere anlattığı çok kıymetli bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. Her şey anne karnında başlıyor. İlk bin gün, anne karnından itibaren 24. ayın sonuna kadar olan süreyi kapsıyormuş. Hamilelikte annenin beslenmesi, çocuğun direncini ya kuvvetlendiriyor ya da düşürüyor. Genetik faktörler dışında, çevresel faktörler ve genetik değişkenlik kalitesi, annenin beslenmesiyle doğru orantılı. Anne kendine ne kadar iyi bakarsa, obezite, entellektüel gelişim, kanser ya da çocuğun stresli ortama nasıl cevap verdiği gibi pek çok konu daha anne karnında şekilleniyor. Tüm bunların üzerine, bebeğin 24 aya kadar emzirilmesi, onu pek çok dış etkenden de koruyor. Sevgili anneler, bebeğinizi 6 ay ya da 1 yaşından sonra sütten kesmeye çalışmayın. Ne kadar emerse, o kadar faydalı.

Haberin Devamı

YAZ GELSİN

Dubai’ye gitmek için hazırlık yapıyoruz bu ara. Çoluk çocuk kendimizi kızgın kumlardan serin sulara atmak için sabırsızlanıyoruz. Valizi şimdiden hazırladık bile. Fakat ortaya mayolar ve bikiniler çıkınca, ben daha arkamı döner dönmez kızlar bikinilerini giymiş, evde tura çıkmışlardı bile. Bu kış çok ağır geçtiği için midir bilmem, bir an önce yaz gelmezse, benimkilerin üstünden o bikinileri çıkaramayacağımı anladım. Biz şimdilik sıcak memleketlerde teselli aramaya gidiyoruz. Umarım döndüğümüzde hiç olmazsa bahar gelmiş olur.

ETKİNLİK KUTUSU

İstinyePark çocuk ziyaretçilerini her zaman olduğu gibi unutmuyor ve bu kez çocukların ‘sanatçı ruhlarını beslemek’ için bir projeye imza atıyor. İstinyePark’ta Ocak ayında başlayıp Haziran ayına kadar devam edecek ve her ay bir sanatçının eserlerinden ilham alan ‘Güzel Sanatlar Parkı’nda çocuklar, yaratıcılıklarını geliştirdikleri unutulmaz saatler yaşıyor. ‘Güzel Sanatlar Parkı’nda Mart ayı Vincent Van Gogh’un sihirli ayçiçeklerinden ilham alan atölye çalışmaları, sanatçı ruhlu çocuklarla buluşacak.

Ocak ayından Haziran ayına kadar devam edecek olan ‘Güzel Sanatlar Parkı’, ruhundaki sanatçıyı ortaya çıkarmak isteyen tüm çocuklara açık. Öğrenmeye, yaratma ve yeni fikir üretme esasına dayanan ve sanatçı Özge Enginöz’ün danışmanlığıyla gerçekleşen atölye çalışmaları, ‘Yaratıcı Saatler’ ve ‘Büyük Sanatçılar’ başlıkları altında her ayın 2 haftasonu dönüşümlü olarak yapılıyor. 8 ve 21 - 22 Mart haftasonu Vincent Van Gogh’un Güney Fransa’nın bol ve parlak ışıklı Arles kasabasında geçirdiği dönemde, simgesi haline gelen ayçiçekleri resmedilecek. 12.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliğe dileyenler katılım ve ön kayıt için www.istinyepark.com.tr’den başvuru yapabilirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder