Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şiddetli ağrı ve şişlik varsa...
HABERİ PAYLAŞ

Şiddetli ağrı ve şişlik varsa...

Haberin Devamı

Testis dönmesi zamanında müdahale edilmesi gereken bir durum. Birkaç saat geç kalınması halinde organ kaybedilebilir. Ama her ağrıyı testis dönmesiyle karıştırmak yanlıştır. Çünkü testisin dönmesi halinde erkek çok şiddetli ağrı çeker ve şişlik meydana gelir

SORU: Prostat iltihabı varmış

26 yaşındayım, geçirdiğim bir rahatsızlık yüzünden bana kolonoskopi yapıldı. O cinsel yaşamımın sonu oldu. Sertleşme olmuyor.

Üroloji bölümüne başvurdum, prostat iltihabı teşhisi konuldu. Ben iyileşmek istiyorum, acaba mümkün mü?

CEVAP

Sorununuzun psikolojik olduğunu düşünüyorum, fiziki olarak bu şekilde kendinize kalıcı zarar vermiş olmanız mümkün değil. Bir psikiyatri uzmanı size yardımcı olabilir, tüm sorunlarınızdan kurtularak sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.

SORU: Testisim mi döndü?

17 yaşındayım, testislerimdeki ağrı nedeniyle doktora gitti. Doktor “Üşütmüşsün, geçecek ağrın” dedi.

Yazılarınızdan okuduğum kadarıyla testisim döndü. Bunun ileride bir zararı olur mu? Benim kısır olma ihtimalim var mı?

CEVAP

Testis dönmesi gibi bir durum yaşadığınız tahmin etmiyorum. Testis torsiyonu çok şiddetli ağrı ve şişlik yapan bir durumdur.

Birkaç saat geç kalınması halinde organın kaybına sebep olur. Bence üroloji uzmanı muayene ettiye en doğrusu ona inanmanız olacaktır.

Veya başka bir uzmana gidip ikinci bir görüş alarak da huzur bulabilirsiniz.

SORU: İlaçları kullanayım mı yoksa bırakayım mı?

57 yaşındayım, 3-4 aydır ereksiyon sorunu yaşıyorum. Gittiğim doktor bana testler yaptırdı, testosteron 5.10 çıktı, ilaçlar verdi.

Yazılarınızda testosteron seviyesi normal olan kişilerde gereksiz hormon kullanımının ölüme dahi yol açabileceğini belirtmişsiniz. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Sertleşme sorununun tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri de erkeklik hormonu olan testosteronun belirgin eksikliği hallerinde bu hormonu uygun şekilde vücut dışından vererek eksikliği gidermektir.

Eğer kişinin hormon değerleri normal sınırlarda ise, hatta normale epey yakınsa hormon tedavisinin faydası olmayacağı gibi çeşitli tehlikeleri olabilir.

Burada sorularınız üzerinden genel bilgilendirmeler yapıyorum, şahsi sorununuz için bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Sağ yumurtam sızı yapıyor, neden?

22 yaşındayım. Sağ yumurtam sızı yapıyor. Ama bu sızı apandist bölgemden sağ yumurtalığıma kadar olan bölümde oluyor.

Genellikle yüz üstü yattığım zaman bu sızıyı fark ediyorum. Acaba sorun nedir?

CEVAP

Bu anlattığınız durum bir tanı koydurmak hatta bir fikir vermek için dahi yeterli değil. Altında çok farklı şeyler çıkabileceği gibi önemli bir şey de çıkmayabilir.

Bu gibi sorunlarınızı mail atarak değil, doktorlara gidip muayene olarak, gerekirse tetkikler yaptırarak çözmeniz daha mantıklı değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder