Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu

//icdn.posta.com.tr/images/{aspect}/2017/02/01/8186532.teoman-kadioglu.png

Şiddetli ağrı ve şişlik varsa

Cumartesi, 28 Mart 2015 - 05:00

Testis dönmesine birkaç saat içinde müdahale edilmezse organ kaybedilebilir. Ama her ağrıyı testis dönmesiyle karıştırmak yanlış. Çünkü testisin dönmesi halinde kişi çok şiddetli ağrı çeker ve şişlik meydana gelir

SORU: Testisim dönmüş olabilir mi?

8 yaşındayım, bundan birkaç ay önce testislerimdeki ağrı nedeniyle doktora gitti. Doktor bana “Üşütmüşsün, geçecek ağrın” dedi. Şimdi ağrım yok ama yazılarınızdan okuduğum kadarıyla testisim döndü. Bunun ileride bir zararı olur mu? Benim kısır olma ihtimalim var mı? Bir de bu testis dönmesinin zararları nelerdir? CEVAP Testis dönmesi gibi bir durum yaşadığınız tahmin etmiyorum. Testis torsiyonu çok şiddetli ağrı ve şişlik yapan bir durumdur. Birkaç saat geç kalınması halinde organın kaybına sebep olur. Bence üroloji uzmanı muayene ettiye en doğrusu ona inanmanız olacaktır. Veya başka bir uzmana gidip ikinci bir görüş alarak da huzur bulabilirsiniz.

[[HAFTAYA]]

SORU: Boyunu sorun ediyorum

23 yaşındayım. Penisimin boyunun çok kısa olduğunu düşünüyorum. Sadece 8 santim. Bu durumu çok sorun ediyorum. Sanki herkes sorunumu biliyormuş gibi geliyor. Acaba penis kısalığının bir ölçüsü var mıdır? CEVAP Erişkin hastalarda sertleşmemiş peniste, penis başından gerilerek yapılan ölçümün sonucu 9 santimden kısaysa penis boyu anormal olarak kabul edilir. Yeni doğan bebeklerde aynı şekilde yapılan ölçüm 2 santimden kısaysa yine sorun var demektir.

SORU: İkinci kez ilişkiye girmek için beklemem gerekiyor

21 yaşındayım. Yumurtalarımda bazen çok şiddetli ağrı oluyor. Daha önce gittiğim doktor “Varikosel” dedi. Hala ağrı çekiyorum. En büyük sıkıntım ilk ilişkiden sonra ikinciye 2 veya 3 saat sonra girebilmem. Bu durum psikolojimi çok kötü etkiliyor. Ne olur bana yardım edin. Bu konuda ne yapabilirim? CEVAP İlk ilişkiden sonra ikinciye 1-2 saat kadar sonra girebilmek bir hastalık değildir. Bünyeniz ve yapınızla ilgili, normal, kabullenmeniz gereken bir durumdur. Tedavi edilmesine de bu nedenle gerek yoktur. Yumurtanızdaki ağrı için bu konularda uzman, özenli çalışan bir üroloji- androloji uzmanına başvurmaktan başka bir çareniz yok.