Gündem Şiddetli yağmur 2 katı yuttu

Şiddetli yağmur 2 katı yuttu

Paylaş
Şiddetli yağmur 2 katı yuttu

Rize'de dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 3 katlı binanın 2 katı toprak altında kaldı

Pehlivantaşı Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelan, bir yamaca kurulu olan Muzaffer Poyraz'a ait 3 katlı binanın alttaki iki katının toprak altında kalmasına neden oldu.

Olayın meydana gelmesinin ardından binaya girerek yakınlarını kurtarmak isteyen 50 yaşındaki Recep Poyraz, üzerine düşen taş ve toprak yığınının altında kalarak ağır yaralandı.

Çevreden yetişenler ve olay yerine gelen polisler, önce Recep Poyraz'ı, ardından da çamur dolan binada mahsur kalan Fatma Poyraz (28) ile kızları 6 yaşındaki Melisa ve 4 yaşındaki Nisa ile amcasının oğlu 24 yaşındaki Gökhan Poyraz'ı yaralı olarak kurtardı.

Ağır yaralanan Recep Poyraz Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Gökhan Poyraz'ın ile Fatma Poyraz ve iki kızı Rize 82'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Fatma Poyraz ile kızları Melisa ve Nisa tedavilerinin ardından taburcu edildi. Poyraz ailesi geceyi komşularında geçirirken, sabahın ilk ışıkları ile heyelanın boyutu da gözler önüne serildi.

Muhammet KAÇAR/RİZE (DHA)