Dünya 'Şifacı' 19 kişiye AIDS bulaştırdı

'Şifacı' 19 kişiye AIDS bulaştırdı

Paylaş
'Şifacı' 19 kişiye AIDS bulaştırdı

İsviçre'de halk arasında kendisini 'şifa veren' olarak nitelendiren bir kişinin sözde tedavi ettirdiği 19 kişiye HIV virüsü aşıladığı ortaya çıktı

İsviçre'nin başkenti Bern'de uzun bir kişinin bazı hastaları tedavi edeceğini söyleyerek amacıyla HIV virüsü aşıladığı anlaşıldı.

Bu kişilerin yargıya gitmeyerek hastanede tedavi olma yolunu seçtiği belirtildi. Bern de bulunan Insel Hastanesi, ‘hekim- hasta sırrı' nedeniyle başvuran hastalarla ilgili polis veya kamuoyuna açıklama yapmadı.

Son 5 yıldan bu yana AIDS mikrobu aşılamayı durduran bu kişi bir hastasına yine HIV virüsü enjekte etti. Bu hasta kendisine HOV virüsü aşılandığını fark eder etmez, şikayetçi oldu.

Yapılan araştırmada 19 kişiye daha HIV virüsü aşılandığı anlaşıldı. Bern Kanton Meclisi bu konuyu tartışırken cezai işlem gerektiren bir olayın hekim sırrı kapsamına girmemesi gerektiği konusunda bildiri yayınladı.

Kendisini ‘şifa veren' olarak nitelendiren bu kişinin önce hastasına ne olduğu belli olmayan bir sıvıyı içirdiği, hastanın kendinden geçmesinden sonra şırınga ile HIV virüsü taşıyan kan enjekte ettiği belirtildi.

Hastaların Bern'deki Insel Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları, vücut sağlıklarının yanı sıra psikolojilerinin de bozulduğu belirtildi.

Selma GÜVEN STROPPEL/BASEL (DHA)

Haberin Devamı