Gündem Sıfır aldıran engel

Sıfır aldıran engel

Paylaş
Sıfır aldıran engel

Ege Üniversitesi'nde fizik okuyan görme engelli öğrenci, sınavlarda soruları okuyup, vereceği yanıtları yazacak görevli bulunmadığını öne sürdü

HEP BAŞARILI OLMUŞTU

Haberin Devamı

İzmir’de yaşayan Mahmut Yiğit Çakın 10 yaşında yakalandığı hastalık nedeniyle görme yeteneğinin yüzde 85’ini kaybetti. İzmir Amerikan Koleji’ni iyi dereceyle bitiren Mahmut Yiğit Çakın, 2008’de girdiği üniversite sınavını kazandı.

Mahmut Yiğit Çakın (22) ‘Görme engelli öğrenci almıyoruz’ uyarısıyla karşılaşmadığı için Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’ne kaydını yaptırdı. Ama hazırlık sınıfını geçtikten sonra iddiasına göre engellerle karşılaştı.

‘EĞİTİM HERKESİN HAKKI’

Mahmut Yiğit Çakın anlattı: “Birinci sınıf ilk dönem sınavlarında, bana soruları okuyup vereceğim cevapları kağıda yazacak bir görevli sağlanmadı. Bu nedenle boş kağıt verdim ve dolayısıyla sınavlardan sıfır aldım.”

Anayasadaki ‘eğitim herkesin hakkıdır’ ilkesinden hareket ederek idare mahkemesine başvuran Çakın ayrıca üniversite aleyhinde 100 bin liralık tazminat davası açtı. Fen fakültesinin dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise suçlamayı reddetti.

Haberin Devamı

Etem GEYLAN/AA