Gündem 'Şifreyi fark etsem erken bitirirdim'

'Şifreyi fark etsem erken bitirirdim'

Paylaş
'Şifreyi fark etsem erken bitirirdim'

Bugün açıklanan YGS sonuçlarına göre tüm puan türlerinde Türkiye birincisi, Ankara Fen Liseli Mahmut Bilal Doğan oldu

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) tüm puan türlerinde Türkiye birincisi olan Ankara Fen Lisesi öğrencisi Mahmut Bilal Doğan, "Şifre olmadığına inanmak istiyorum" dedi. Babası Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi, 4 kardeşin en büyüğü olan Mahmut Bilal Doğan, sonucu öğrendiğinde ilk sevincini ailesiyle paylaştığını söyledi.

'BAŞIM DİK, ALNIM AÇIK'

Haberin Devamı

Sonuçların açıklanmasının ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Doğan, şifre tartışmalarıyla ilgili soruları da yanıtladı. Doğan, "Benim açımdan sorarsanız, başım dik alnım açık. Çalıştım, dua ettim, Allah’a bıraktım gerisini" dedi.

"Sınavda şifreyi fark ettin mi?" sorusuna ise Doğan, "Maalesef fark etmedim. Hatta matematiğe oldukça sürem gitti. Bilsem erken bitirirdim" diye yanıtladı.

''BU İHTİMALLER HERKESİN AKLINA GELİYOR'

"Şifre iddialarının ardından, başarıma gölge düşürür diye burukluk yaşadın mı?" sorusu üzerine ise Doğan, "Bu ihtimaller herkesin aklına geliyor ama insanların bu kadar 1 milyon 700 bin kişiyi doğrudan, milyonlarca kişiyi de dolaylı olarak etkileyen bir konu hakkında sahtekarlık yapabileceğine inanmadım hiçbir zaman. Bu kadar vicdansız insanlar olamayacağını düşünüyorum. İnşallah böyle bir şey yoktur. Şifre olmadığına inanmak istiyorum. Bugüne kadar insanlar bu sınavlarda başarılı oldu, bundan sonra da başarılı olacaklar. İlla bişey olmasına gerek yok" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

İptal kararı çıkarsa hayal kırıklığı yaşayıp yaşamayacağı sorulan Doğan, "Elbette hayal kırıklığı olur ama biz ikinci sınava motive olduk, ona çalışıyoruz. İnşallah onda da daha iyisini yaparız" dedi.

'TARTIŞMALAR BENİ ETKİLEMEDİ'

"Şifre iddiaları seni nasıl etkiledi" sorusu üzerine ise Doğan şunları söyledi:

"Sonucu zaten bekliyordum. Allah’a şükür, ilköğretimden beri başarılı bir hayatım oldu, çalıştım ve buraya da Türkiye 9’uncusu olarak girmiştim. Ankara Fen Lisesi’ndeki herkes de böyle büyük başarıları ister ve hak eder. İddialar tabi yargıda, savcılık, mahkeme inceliyor, onlara bırakıyorum. Benim açımdan sorarsanız başım dik alnım açık. Çalıştım, dua ettim, Allah’a bıraktım gerisini."

'AİLEMLE PAYLAŞTIM'

Mahmut Bilal Doğan, bu sonucu beklediğini ve çok mutlu olduğunu belirterek, bu süreçte kendisine desteğini esirgemeyen ailesine, okul müdürü ve öğretmenlerine, arkadaşlarına teşekkür etti. İlk olarak telefonla sevincini ailesiyle paylaştığını kaydeden Doğan, "Bundan sonraki süreçte ikinci sınava çalışmaya devam edeceğim. Onda da iyi bir sonuç yakalamayı istiyorum" dedi. Doğan, hangi üniversiteyi tercih edeceği yönündeki soruya ise henüz karar vermediğini söyledi.

Haberin Devamı

Maltepe Dersanesi öğrencisi olan Doğan, "Buradan da tüm dersane hocalarıma teşekkür ediyorum, bana emeği geçen herkese teşekkürler" diye konuştu.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5316","5316","201104","5316-6.jpg");

DERECE ALAN DİĞER İSİMLER

Sınavda, YGS1 ve YGS2 puan türlerinde ikinciliği Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi'nden Murat Kaan Erdal, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Mehmetcan Tütüncü, Özel Burç Özgören Fen Lisesi'nden Selçuk Erdevir, Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi'nden Eren Yalçın paylaştı.

YGS3, YGS4, YGS5 ve YGS6 puan türlerinde ikinci, Özel Yamanlar Anadolu Lisesi'nden Deniz Çağlın oldu.

YGS4 puan türünde ikinciliği, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Arda Çınar ile Kayseri Fen Lisesi'nden Ayşe Ertoy paylaştı.

YGS3, YGS5 ve YGS6 puan türlerinde üçüncülüğü Adana Fen Lisesi'nden Zafer Başıbüyük kazandı

Haberin Devamı