Gündem 'Sigara adam' konuştu

'Sigara adam' konuştu

Paylaş
'Sigara adam' konuştu

Kamu spotunda doktor olarak rol alan usta oyuncu Teoman Ayık, “Gerçek doktor sanıyorlar. Yolda görenler panik olup sigaralarını yere atıyor” dedi

Sağlık Bakanlığı ve Yeşilay işbirliği ile tüm kanallarda "zorunlu yayın" olarak ekrana gelen filmde rol alan Ayık'ın hayatı oynadığı bu rol sonrası değişmiş. Kamu spotunda 4-5 yaşlarında bir kız çocuğunu muayene eden doktor, çocuğa "Sigarayı acilen bırakman gerek" diyor ve hemen ardından kızın annesiyle babasına bakıyor. Onlar da mahcup bir ifadeyle başlarını öne eğiyor. O sırada dış sesten şu cümleler duyuluyor: "Sigara, sadece sizin hayatınızı tehdit etmez. Tütün dumanına maruz kalan çocuklarda astım ve ağır solunum yolu hastalıkları görülme oranı, diğer çocuklara oranla çok daha yüksektir. Çocuklarınızın yanında sigara içilmesine asla izin vermeyin."

Haberin Devamı

'HİÇ SİGARA KULLANMADIM'

Sigaranın zararlarını anlatan bu kamu spotu daha sonra birçok internet sitesinde yer alan forumlarda, komedi dizilerinde, bazı toplumsal olaylar hakkında yapılan capslerde esprili bir dille sıkça kullanıldı. Verdiği mesaj bakımından birçok kesimin dikkatini çeken bu filmde rol alan Ayık, "Hayatım boyunca bu kadar tanındığım başka bir rolde yer almadım. Yoldan geçenler beni görüp gerçek doktor sanıyor. Hatta bazıları ellerinde sigarayı beni gördükten sonra panikle yere atıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın rol sigara içmeyen bir oyuncuya verilsin talimatı olduğunu söyleyen Ayık "Ben hiç sigara kullanmadım. Ve kullanan kişilere tekrar söylüyorum. Sigarayı acilen bırakın" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hürriyet