Gündem Sigara ayaklanması

Sigara ayaklanması

Paylaş
Sigara ayaklanması

Manisa Selendi'de yılbaşı gecesi bir Roman vatandaşı girdiği kahvehanede yasağa rağmen sigara içmek için ısrar edince olay çıktı

Manisa Selendi’de yılbaşı gecesi bir kahvehaneye iddiaya göre elinde sigarayla girmek isteyen Roman vatandaşı Burhan Uçkun (32), çalışanlarca uyarıldı.

Haberin Devamı

Burhan Uçkun sigarayla girmekte ısrar edince tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesini müşteriler önledi. Ancak Burhan Uçkun ve yakınları birkaç saat sonra geldikleri kahvehanenin camlarını kırdı.

KAHVEDE TERÖR ESTİRDİLER

Olayın ardından kahvehane 5 gün kapatıldı. Burhan Uçkun’un babası Necdet Uçkun (62) olan biteni öğrenince kalp krizi geçirip öldü. Camları taktırılan kahvehane önceki gün öğlene doğru yeniden açıldı.

Bunu duyan Burhan Uçkun ve yakınları saat 13.00’te ellerinde sopalarla kahvehaneyi basıp cam, masa, sandalyeleri kırdı, çalışanları ve müşterileri döverek 3 kişiyi yaralayıp kaçtı.

Gözaltına alınan Burhan Uçkun ve yakınları, birkaç saat sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Buna tepki gösteren yaklaşık bin kişi saat 19.00’da kahvehanenin önünde toplandı.

Haberin Devamı

EVLERİ ARAÇLARI YAKTILAR

Polisin durduramadığı kalabalık, Romanların evlerine yürüdü. Kalabalık, Romanların evlerini taşladı, 1 evi ateşe verdi, 7 aracı da yaktı. Zaptedilemeyen kalabalık, bu kez Hükümet Konağı’na yürüdü.

Güvenlik güçleri, Hükümet Konağı çevresinde önlem alırken Manisa Valisi Celalettin Güvenç de Serendi’ye gitti. Kalabalık, Vali Güvenç’in Hükümet Konağı önünde yaptığı konuşma üzerine saat 01.30’da dağıldı. 70 Roman vatandaşı, can güvenlikleri için Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Romanlar dün sabah Gördes ilçesindeki yakınlarının yanına yerleştirildi.

Uğur ÇAKMAK/DHA