Murat Gülderen Sigara içmeyene daha çok izin
HABERİ PAYLAŞ

Sigara içmeyene daha çok izin

Haberin Devamı

Şirketler son dönemde çalışanlarını motive etmek için ilginç girişimlerde bulunmaya başladı. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise Japon pazarlama şirketi Pilia'dan geldi.

Şirket, sigara kullanmayan ya da bırakan çalışanlarına yılda 6 gün ekstra izin verme kararı aldı. Karar umarım başta Türkiye olmak üzere tüm dünya şirketlerine örnek olur. Her şeyden önce ortada bir haksızlık olduğu kesin. Çünkü sigara içmeyen kişiler doğal olarak daha fazla mesai harcıyor.

Kaba bir hesap yaparsak sigara içen biri saat başı ortalama 10 dakika masasını terk ediyor. Bu da bir günde yaklaşık 100 dakikaya denk geliyor. Seneye vurulduğunda ise 10 günü geçiyor. Böyle bir uygulama sigara içme oranını da muhakkak ciddi ölçüde düşürecektir. Yöneticilere duyurulur.

Bağımlı olduğunun farkında mısın?

Konuyu sigaradan açmışken bağımlılıkla ilgili yaptığı etkin mücade ile yüzlerce aileyi bilinçlendirmeyi başaran Narkotik ve Bilişim Suçları Uzmanı İsa Altun'a dikkatinizi çekmek isterim.

Narkotikten emekli olduktan sonra kendisini bağımlılıkla mücadeleye adayan, kendi imkanlarıyla bu alanda pek çok kitap çıkaran Altun, aynı zamanda Bakırköy Adliyesi'nde bağımlılık ve bilişim suçlarıyla ilgili bilirkişilik yapıyor. Toplumda farkındalık oluşturmak ve aile bilincini artırmak adına sık sık konferanslar veren Altun'u muhakkak dinlemenizi tavsiye ederim.

Teknoloji yaşı 3'e düştü

Zenna'nın Türkiye genelinde 1200 kişi üzerinde yaptığı 'ailelerin dijital teknoloji algısı' araştırmasına göre 3 yaşın altında çocuğu olan her 3 ebeveynden biri çocuğunu teknolojiyle tanıştırıyormuş.

Yanlış duymadınız teknoloji yaşı 3'e düşmüş. Ve bu bebeklerin her birinin sosyal medya hesapları da şimdiden açılmış. 'Teknoloji bağımlılığının uyuşturucudan bir farkı yok' diye uzmanlar durmadan uyarı yaparken ailelerin buna kulak asmaması gerçekten hayret verici.


Elon Musk gelseydi...

Dizel ve benzinli araçlar, gelişmiş ülkelerde en geç 10 yıla kadar yasaklanacak. Karşıkonulmaz bu gerçekte Tesla'nın başarısı doğal olarak büyük önem taşıyor.

ABD'li markanın elektrikli araç devrimi artık dev üreticileri tedirgin etmiş olacak ki Avrupa genelinde şarj istasyonu kurma konusunda ortak çalışmalara başlamışlar.

Türkiye de bu alandaki kararlılığını kısa süre önce yerli otomobil geliştirilmesi için atılan imzalarla kanıtladı. Vestel, Turkcell, Anadolu Grubu, BMC ve Kıraça Holding konsorsiyumu bu işi en iyi şekilde başarmadan bırakmazlar. Keşke Global Satshow organizasyonu için İstanbul'a gelmekten son anda vazgeçen Elon Musk buradaki heyecanı birebir görseydi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder