Gündem Sigara sadece öldürmez yakalatır

Sigara sadece öldürmez yakalatır

Paylaş
Sigara sadece öldürmez yakalatır

Şanlıurfa'da 1.5 yıl önce korkunç şekilde öldürülen Hakkı Küçükoğlu'nun cinayetini, olayın tek delili olan sigara izmariti aydınlattı

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, 3 ay önce kentte faili meçhul kalan cinayetlerin aydınlatılması için Cinayet Büro Amirliği bünyesinde özel ekip oluşturulması talimatını verdi.

Özel ekipteki dedektifler, 1.5 yıl önce kaybolduktan 2 gün sonra Maşuk köyündeki ormanda cesedi bulunan Hakkı Küçükoğlu’nun (19) katil veya katillerinin yakalanması için dosyayı yeniden ele aldı.

PARKTA 2 AY

El ve ayakları bağlanıp başı taşla ezilerek öldürülen Hakkı Küçükoğlu’nun cesedi köpeklerce parçalanırken bulunmuştu. Olayla ilgili tek delil ise DNA testi yapılarak birinin kurbana ait olduğu belirlenen 2 sigara izmaritiydi. Ekip, sigara izmaritinin söndürülüş şeklinden yola çıktı.

Yakınlarıyla tek tek görüştükleri kurbanın sık sık Çamlık Parkı’na gittiğini öğrendiler. Bunun üzerine ekip 2 ay boyunca parkta yatıp kalktı.

Parkta 200 kişiyle sohbet edip içtikleri sigarayı delildeki gibi söndürdükten sonra ucunu kırıp atan 10 kişiyi gözaltına aldılar. Bu kişilerin kan örneği, dosyadaki izmaritle DNA testine gönderildi.

TUZAK KURDULAR

Test sonucu 10 kişiden Ömer Faruk Gülap (20) cinayetin şüphelisi çıktı. Şüphelinin cinayeti birlikte işlediklerini itiraf ettiği arkadaşı Abdülkadir Kaplama (19) da yakalandı. İki zanlı,“Çamlık Parkı’nda tanıştığımız Hakkı ile sigara içip konuştuk.

Parası olduğunu öğrenince onu içki içmeye Maşuk köyündeki ormana çağırdık. Burada, cüzdanını bize vermesini istedik. İtiraz edince el ve ayağını bağladık.

Cebinden cüzdanını alırken bize polise gideceğini söyledi. Önce boğazını sıktık, sonra taşla kafasına vurduk. Kanlar içinde kalıp, sesi çıkmayınca bırakıp kaçtık” diye konuştu

Ali LEYLAK/DHA

2