Ekonomi Sigara şirketlerine gözdağı

Sigara şirketlerine gözdağı

Paylaş
Sigara şirketlerine gözdağı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sigarada öngörülen vergi miktarlarını sağlayacak her türlü düzenlemeyi yapacaklarını söyledi

Mehmet Şimşek, yeni özelge sistemi hakkında bilgi verdiği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sigara üreticilerinin fiyat ayarlamaları konusundaki bir soru üzerine Şimşek, yeni yıla girerken bazı maktu vergileri güncellediklerini hatırlattı. Bu maktu vergileri enflasyon çerçevesinde güncellediklerini kaydeden Şimşek, "Bazılarını 2 yıldır güncellememişsek tabii ki güncelleme oranları geçen yılın enflasyon oranlarını aştı. Örneğin otoyol ve köprülerde olduğu gibi..." dedi.

Uygulamada bazı sıkıntılar yaşanabileceğini belirten Şimşek, şöyle devam etti: "Bizim verdiğimiz güncelleme kararları ve öngördüğümüz vergi miktarlarını karşılayacak her türlü düzenlemeyi yaparız. Ne gerekiyorsa yaparız. Onlar maktu sistemdeymiş.

"YAPTIĞIMIZ DÜZENLEMELERE UYMAK ZORUNDALAR"

Biz maktu vergileri artırmışız. Uyum konusunda sorun yaratıyorlarsa nispi sisteme geçeriz, sistemi değiştiririz. Çok açık bir şekilde söylüyorum. Hangi sektör olursa olsun bizim yaptığımız düzenlemelere uymak zorundalar.

Uymazlarsa biz alternatif yolları geliştiririz, uymak zorunda kalırlar. Bizim bir gelir hedefimiz var, o gelir hedefini yakalayacağız. Gelir hedefimiz gerçekçi. Bunların tutturulması için de gerekli adım atılacaktır."

Haberin Devamı