Cem Kerpiççiler Sigarasını takım arkadaşının gözünde söndürdü
HABERİ PAYLAŞ

Sigarasını takım arkadaşının gözünde söndürdü

“İnsanlar hemen ölmemi istiyor”

“Kötü şöhretim ölene kadar beni takip edecek... Birçok insan hemen ölmemi istiyor” diyerek günah çıkarmaya çalışan Joey Barton için hiçbir şey yolunda gitmiyor. 2-1 yenildikleri Blackburn maçında rakibi Gamst Pedersen’i yumruklarken kameralara takılan Joey Barton’ın bir gün uslanacağını düşününler yine yanıldı. Yeşil sahaların en hırçınları listesinde mutlaka kendine yer bulacak olan Joey Barton’ın öyküsü yaşıtlarından hiç de farklı başlamadı aslında.

Bir kez normal olamadı

Haberin Devamı

Newcastle’ın orta sahasında görev yapan Joey Barton 1982 yılında Liverpool’da dünyaya geldi. Everton’ın altyapısında futbolu öğrenen Joey Barton , 2002 yılında Manchester City’e transfer oldu. 5 yıl süren Manchester macerasında Joey Barton oynadığı futboldan çok çizgiyi aştığı anlarla hafızalara kazındı. Hırçın çocuk 2004 yılının Aralık ayında takım arkadaşlarıyla gittiği bir barda alkolü fazla kaçırdı. Sigarasını takım arkadaşı Jamie Tandy’nin gözünde söndüren Joey Barton, para cezasına çarptırıldı.



Taraftara dönüp şortunu indirdi

2005 yılında takımının yaz kampı için gittiği Bangkok’ta bu sefer 15 yaşındaki bir Everton taraftarı Joey Barton’ın hışmına uğradı. Kaldıkları barın otelinde 15 yaşındaki Everton taraftarını evire çevire döven Joey Barton yine yalnızca para cezasına çarptırılıyordu.

2006’da alınan bir beraberliğin ardından Everton taraftarlarına dönüp şortunu indiren Joey Barton binlerce kişi tarafından lanetleniyordu.

Takım arkadaşını idmanda öldürüyordu

2007 yılında Liverpool’da bir taksi şoförünü döven Joey Barton, içindeki şiddetin bir türlü önüne geçemiyordu. İdmanda takım arkadaşı Ousmane Dabo’yu öldüresiye dövüp hastanelik etmesi Joey Barton’ın mutlaka rehabilite edilmesi gerektiğini gösteren son noktaydı.

Liverpool’da bir lokantanın önünde bu sefer ailesi ve arkadaşlarıyla kavgaya karışan Joey Barton hakkında bu kez dava açıldı.

77 gün hapis yattı

Yeni takımı Newcastle’da da Joey Barton için değişen hiçbir şey yoktu. Hakkında açılan dava sonuçlanıp 6 ay hapse mahkum edilen Joey Barton cezasını çekip takıma döndükten sonra ilk maçına Liverpool karşısında çıktı. Akıllandığını sananlar Xabi Alonso’ya çift dalıp kırmızı kartı görünce teslim bayrağını çekmeye hazırlandılar.

Haberin Devamı

Savaş suçlusu olmak istemiyorum

6-0 galip geldikleri Aston Villa maçında gol sevinci sırasında elini yukarı kaldırınca Alman faşizminin temsilcisi Hitler’e selam gönderdiği sanılıp bir kez daha yerden yere vuruldu. Kısa süre sonra öyle bir niyeti olmadığını söyleyip müthiş kariyerine bir de “savaş suçlusu” sıfatını takmak istemediğini söyledi.

Binlerce Joey Barton var!

Şimdi dünyanın her ülkesinde altyapıda yetişen birçok genç futbolcu Joey Barton gibi ülkelerinin birinci ligindeki takımlarından birinin formasını giymeyi düşlüyor. Belki de bazıları Joey Barton gibi idmanda bile sinirlerine hakim olamayıp kırıp döküyor. Bazılarının Joey Barton kadar şanslı olmayacağı kesin. Ama ne olursa olsun yeni Joey Barton’ların yetişmesini önlemek için yalnızca topa nasıl vurulacağını öğreterek ilerlememek gerekiyor. “Türkiye’de Joey Barton ya da adayı var mı ?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Hiç uzağa gitmeye gerek yok… Bir Eskişehirspor maçında Batuhan Karadeniz’i izleyin yeter…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder