Gündem Sigarayı bıraktılar, okul yaptırdılar

Sigarayı bıraktılar, okul yaptırdılar

Paylaş
Sigarayı bıraktılar, okul yaptırdılar

Malatya'nın Arguvan İlçesi'ne bağlı Kömürlük Köyü'nde sigarayı bırakan köylüler, tasarruf ettikleri sigara parasıyla ilköğretim okulu yaptırdılar

Kömürlük Köyü Muhtarı Haşim Güller, köyde yaşayan sigara tiryakilerinin 2007 yılında sigara bırakma kararı aldıklarını söyledi.

Köy genelinde sağlıklı yaşam için sigara bırakma kampanyası düzenlediklerini anlatan Güller, daha sonra tiryakilerin sigara harcamalarının eğitim için kullanmayya karar verdiklerini belirtti.

Okul yaptırmak için İstanbul’da yaşayan hemşehrilerinden de destek aldıklarını dile getiren Güller, okulun 1 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Güller, köyde sigara içmeye devam eden yalnızca iki yaşlının kaldığını, onların da bırakması için çalıştıklarını kaydetti.

"ÇOCUKLARIMIZ DAHA MUTLU"

Tiryakilerin sigara paralarıyla yaptırılan Atmalılar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kızılkaya, köylülerin örnek bir davranış sergileyerek sigarayı bıraktıklarını, kampanyanın devamında ortaya çıkan okul sayesinde öğrencilerin daha mutlu ve rahat bir ortamda eğitim gördüklerini söyledi.

İki katlı olan okulda engelliler için asansör, kütüphane, laboratuvarın bulunduğuna dikkati çeken Kızılkaya, "Başta kampanyaya destek vererek bu okulun yapılmasında rol oynayan iş adamlarımıza ve örnek davranışlarıyla gelecek nesillere çok güzel miraslar bırakan duyarlı köylülere çok teşekkür ediyorum" dedi.