Cumartesi Postası Siğil ve mantar çocukların ayağını tehdit ediyor

Siğil ve mantar çocukların ayağını tehdit ediyor

Paylaş
Siğil ve mantar çocukların ayağını tehdit ediyor

Okul çağındaki çocuklarda bulaşma riski en yüksek rahatsızlıkların başında siğiller geliyor. Siğiller ellerde, ayaklarda ve yüzde yani cildin çok değişik bölgelerinde oluşabiliyor

Genellikle deriden kabarık, yuvarlak veya çok şekilli, deri renginde ya da daha koyu renkte, sert, yüzeyleri pürüzlü, bazen ağrılı olan siğil döküntüleri tedavi edilmezse oldukça uzun süre ciltte kalabiliyor.

Haberin Devamı

Ayaklar da siğilin en sık görüldüğü bölgelerden biri. Ağrıya yol açarak zaman zaman yürümeyi zorlaştırabiliyor. Hiçbir siğili kesmemek, kanatmamak gerekiyor. Özellikle ayaktakiler nasırla çok karıştırılıyor. Şüpheli durumlarda cilt doktoruna muayene olmak en doğrusu. Mantar enfeksiyonu daha çok ayak parmak aralarına yerleşiyor. Duş, sauna, yüzme havuzu gibi nemli ortamlar ve ortak kullanılan terlikler önemli bulaşma nedenleri arasında sayılıyor.

Parmak aralarında pullanma, beyaz nemli görüntü, soyulma ve yarılmalar görülebiliyor. Mantar şiddetli kaşıntıya da yol açabiliyor. Ayağın sık yıkanması ve nemli kalması, dar ayakkabı giyilmesi, sıcak, aşırı terleme mantar rahatsızlığının ilerlemesine neden olabiliyor. Ayak tırnaklarında ise el tırnaklarına göre daha sık görülüyor. Mantar ortaya çıktıktan sonra hekim tarafından tedavi edilmesi gereken bir hastalık.

Haberin Devamı

Çocukların ayaklarında görülen bazı sorunlar zamanla düzelebiliyor. Ancak bazı sorunlar da kalıcı problemlere neden olabiliyor. Çocuğunuzun ayak gelişiminin normal ilerleyip ilerlemediğini, ayağındaki sorunun tedavi gerektirip gerektirmediğini, ayak konusunda uzman olan İsveç Ayak Sağlığı gibi kuruluşlara çocuğunuzu götürerek öğrenebilirsiniz.

Haber: Ferhan Kaya Poroy