Ekonomi Sigorta prim borçlarının yapılandırılması için son gün

Sigorta prim borçlarının yapılandırılması için son gün

Paylaş
Sigorta prim borçlarının yapılandırılması için son gün

Sigorta prim borçlarını yapılandırmak için son başvuru günü bugün. Prim borçluları ödemelerini yapılandırabilmek için bugün saat 17.00'ye kadar SGK merkezlerine başvuravilecek

Konuyla ilgili olarak önceki gün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik primlerinde yeni bir yapılandırma başlatıldığını ifade ederek, "Pazartesi saat 17.00’ye kadar primlerini yapılandırmayanlar, işlemlerini yaptırıp bu avantajdan yararlansınlar.” demişti.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik primlerinin yapılandırılması ile ilgili bir konuya değinerek uyarılarda bulunup şunları söylemişti“Bu yasa ile ilgili süre pazartesi akşamı saat beşte sona eriyor. Şu ana kadar iki milyon müracaat gerçekleşti. 4 milyon nakit olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun kasasına girdi.

'DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN'

34 buçuk milyarlık bir yapılanma söz konusu. Eski parayla 32.5 katrilyonluk bir yapılanmadır. Pazartesi günü son, duyduk duymadık demeyin. Bütün Rizeli kardeşlerime buradan sesleniyorum, bu imkandan yararlanalım. Niye bunu söylüyorum. Çünkü Salı günü telefonlar gelecek. Sayın bakanım bu uzatılamaz mı? Bizim yeni haberimiz oldu.

Rize’den Türkiye’ye sesleniyorum; pazartesi saat 17.00’ye kadar primlerini yapılandırmayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerinize gidin ve borçlarınızı yapılandırın. Bu avantajdan yararlanın.”

2

Haberin Devamı