Ekonomi Sigorta primi teşviki 20 ilde 1 yıl daha uzatıldı

Sigorta primi teşviki 20 ilde 1 yıl daha uzatıldı

Paylaş
Sigorta primi teşviki 20 ilde 1 yıl daha uzatıldı

Sigorta primi işveren hissesi ek teşvikinde süre, 20 il için 2017 sonuna kadar uzatıldı

Bakanlar Kurulu, sigorta primi işveren hissesinde uygulanan 5 puanlık teşvike ilaveten, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puanlık teşvik uygulamasında 1’nci listede yer alan iller için 31 Aralık 2016’da biten süreyi, 2017 yılı sonuna kadar uzattı.

İlave prim desteğinden yararlanacak 1 sayılı listede yer alan iller şunlar:

Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya ve Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak.

Ek prim teşviki belirlenirken sosyo-ekonomik gelişmişlik endekslerine göre gelişmiş iller dışında kalan 51 ile Bozcaada ve Gökçeada 3 ayrı gruba ayrılmış ve ek teşvikler, 1 sayılı listede yer alan iller için 31 Aralık 2016, 2 sayılı listedeki iller için 31 Aralık 2017 ve 3 sayılı listede yer alan iller için ise 31 Aralık 2018 olarak belirlenmişti.

2 sayılı listede, Adıyaman, Bayburt, Gümüşhane, Niğde, Tunceli, Yozgat, 3 sayılı listede ise Ağrı, Ardahan, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Van gibi iller yanı sıra Gökçeada ve Bozcaada ilçeleri yer alıyor.


Haberin Devamı