Gündem 'Sihirbazlık' yapıp, okulu soydular

'Sihirbazlık' yapıp, okulu soydular

Paylaş
'Sihirbazlık' yapıp, okulu soydular

Şişli Gülbağ'da bir ilköğretim okuluna giren iki hırsız, öğrencileri 'sihirbazlık yapacağız' diye kandırarak, sınıftaki laptopu çaldı

Sınıf öğretmeni N.A. öğle yemeği için dışarı çıktığında, öğrenciler yalnız kaldı. Öğrencilerin anlatımına göre, bu sırada sınıfa giren iki kişi sihirbaz olduklarını ve bir gösteri yapacaklarını söyledi.

Gösteri hazırlığı için tüm öğrencileri okul koridoruna çıkaran hırsızlar, daha sonra sınıfta bulunan okula ait laptop bilgisayarı alarak kaçtılar. Hırsızlık sınıf öğretmeninin okula dönmesiyle ortaya çıktı.

Koridorda bekleyen öğrencilere ne olduğunu soran öğretmen gerçeği öğrendikten sonra önce okul yönetimine daha sonra polise haber verdi.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri zanlıları yakalamak için hareket geçti. Polis çalınan bilgisayarı satmaya götüren hırsızlar Yasin D. (29) ile Serhat B.’yi (19) suçüstü yakaladı. Çalıntı bilgisayarı almak için hırsızlarla anlaşan Alican U. de (21) gözaltına alındı.

Suçlarını itiraf eden şüpheliler, poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarıldı. Hırsızlığı duyan veliler, çocuklarının can güvenliğinin tehlikede olduğunu ileri sürdü.

Bir veli, "Hırsızlar bilgisayarı alıp gitmiş. Bu arada çocuklara da zarar verebilirlerdi. Okul yönetimi ve sınıf öğretmeni dikkatli olmalıydı" dedi.

Ali AKSOYER/DHA