Cumartesi Postası Sihirli formüller

Sihirli formüller

Paylaş
Sihirli formüller

Sivilcelere aspirin maskesi, cildi bolca nemlendirmek için yumurta beyazı, kırışıklıkları düzelten balkabağı püresi, çatlamış-yarılmış topukları bebek cildine dönüştüren tuzlu uygulama... Hepsi de ilaç niyetine, mutfakta hazırlayacağınız güzellik reçeteleri...

HABER: GÜZİDE YÜLEK

Haberin Devamı

YUMURTA BEYAZI MASKESİ:

Avrupalı modellerin vazgeçilmezi olan bu maske, cilde bolca nem ve pürüzsüz bir görünüm veriyor. 2 malzemeyle 2 dakikada hazırlanması da büyük avantaj. Yapılışı: Yumurtanın beyazını sarısından ayırıp bir kaba koyun. İki yemek kaşığı yoğurt ekleyin, çırpın ve yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekleyip ılık suyla yıkayın.

TOZ ŞEKER PEELİNGİ:

Tüm cilt tiplerine uygun bu peelingi hazırlamak sadece birkaç dakikanızı alacak. Cildinizi ölü hücrelerden arındırmak için tuzlu değil, şekerli peelingi tercih edin. Çünkü tuz, cildin tahriş olmasına yol açabilir. 2 yemek kaşığı toz şekeri 3 yemek kaşığı sıcak suya koyun. Ancak şekeri karıştırmayın, tanecikler granül olarak kalsın. Karışımı yüzünüze sürün ve nazikçe ovun. Ilık suyla yıkayarak temizleyin. Cildiniz kuruysa toz şekeri suya değil, zeytinyağına koyarak peeling yapmalısınız.

Haberin Devamı

CİLDİ YENİLEYEN BALKABAĞI MASKESİ:

Parlatan, dinlendiren, yumuşatan, ince çizgilere savaş açan ve güneş hasarını önleyen bir maskeye ne dersiniz? Bunun için balkabağı imdadınıza koşuyor. Hem de tam mevsiminde... Size gereken malzeme: Yarım dilim pişmiş balkabağı lapası, 2 yumurta, 2 çay kaşığı badem sütü (kuru ya da karma ciltler için), 1 çay kaşığı bal (kuru ciltler için), 2 çay kaşığı elma sirkesi (yağlı ciltler için).

Yapılışına gelince: İyice haşlanmış balkabağını püre haline getirin. Yumurtaları ekleyin. Cildiniz kuruysa, badem sütü ve balı da katın. Yağlı ciltler ise elma sirkesi katmalı. Malzemelerin tamamını iyice karıştırın. 15-20 dakika cildinize sürüp bekletin. Soğuk suyla yıkayarak temizleyin ve her zamanki kreminizle nemlendirin.

ÇATLAK TOPUKLARA TUZLU BAKIM:

Kurumuş, derin çatlaklarla bölünmüş topuklar hem seksi görünmez hem sağlıksızdır. Aslında tüm yapmanız gereken, bir hafta boyunca her gece ayak maskesi uygulamak. Her akşam, salisilik asit içeren bir peeling kremiyle ayaklarınızı ovun. İşlem bitince ayakları yıkamayın, nemlendirici sürün. Kakao yağı veya vazelin, mükemmel birer nemlendiricidir.

Bolca sürün, çoraplarınızı giyin. Gece boyunca bu şekilde uyuyun. Sabah kalktığınızda farkı hissedersiniz. Bir de size mucizevi bir bakım önerelim: Bir bardak sütü ve 5 bardak sıcak suyu karıştırın. Ayaklarınızı 10 dakika kadar bu suda dinlendirin. 4 yemek kaşığı tuz ya da şekeri yarım bardak yağın içine dökün.

Haberin Devamı

Bebe yağı, tatlı badem yağı, hindistancevizi yağı gibi yağlardan birini ekleyin. Karışımla ayaklarınıza dairesel hareketlerle masaj yapın. Bir ponza taşıyla ayaklarını ovalayarak ölü deriyi temizleyin. Ayaklarınızı durulayın ve kurulayın. Sonra da nemlendirici sürün, çorap giyip yatın. Sabah ayaklarınızı görünce memnun olacaksınız.

AKNE, SİVİLCE VE İSİLİK İÇİN; ASPİRİN

Kendi küçük, etki alanı büyük aspirin cilt sorunlarına karşı da birebir. Özellikle de akne, sivilce ve isilik türü döküntülere karşı amansız bir savaşçı. Ancak hapı yutmayacak, onun da maskesini hazırlayacaksınız. Size gereken malzeme: 1-3 adet aspirin, bal, nemlendirici bir yüz kremi (badem, zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı gibi doğal bir yağ da olabilir).

Haberin Devamı

İhtiyaç duyduğunuz bölgenin büyüklüğüne göre 1 ya da 3 aspirini, kahve fincanının yan yüzeyi ile, küçük parçalara ayrılacak şekilde ezin. Sığ bir kaba koyun. Birkaç damla su ekleyin ve aspirinin macun kıvamına gelmesini sağlayın.

Biraz ılık bal, bir parça nemlendirici katın ve karıştırın. Akne, sivilce ya da isilik olan bölgeye sürün. Bölgenin kuru olmasına özen gösterin. 10 dakika sonra bekleyin, sonra yıkayın.

KURU SAÇA NEM DOPİNGİ

Kıvırcık ve kuru saçı olanlar, olgun muz ve avokado ile mucizeler yaratabilir. Nasıl mı? 1 olgun muz, 1 olgun avokado, 1 yemek kaşığı buğday tohumu yağını hazır edin. Buğday tohumu yağının kokusu, çoğu kişi tarafından sevilmez.

Buna çözüm olarak lavanta, gül, tatlı portakal ya da yasemin gibi esansiyal yağlardan birkaç damla ekleyin. Tüm malzemeyi derin bir kapta blender ile karıştırın. Saçınızı şampuanlayın, tarayın ve havluyla kurulayın. Hafif nemli saça hazırladığınız maskeyi sürün. Başınıza bone geçirin ve 15 dakika bekletin. Sonra maskeyi yıkayın.

Haberin Devamı

(03.11.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)