Gündem Siirt ve Hakkari'de olaylar çıktı

Siirt ve Hakkari'de olaylar çıktı

Paylaş
Siirt ve Hakkari'de olaylar çıktı

Siirt'in Pervari, Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde PKK'lılara ait cenazelerin teslim edilmemesi sonrasında olaylar çıktı

PKK'lılara ait cenazelerin teslim edilmemesi ve operasyonların durdurulması amacıyla kepenklerin kapalı olduğu Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde BDP tarafından yapılan basın açıklamasının ardından olaylar çıktı.

Çıkan olaylarda göstericiler tarafından atılan taşlar sonucu 1 polis memuru hafif şekilde yaralandı.

POLİS ARACINA SALDIRI

Basın açıklaması için kalabalık, BDP İlçe binası önünde toplandı. Buradan da ilçe merkezindeki Özgürlük Meydanına doğru yürüyüş yapıldı.

BDP'li Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, BDP Genel Merkez Saymanı M. Salih Yıldız, BDP İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan'ın da aralırında bulunduğu 3 bin kişi yürüyüş yaptı.

Kalabalık, yürüyüş boyunca "PKK halktır halk burada", "İntikam, intikam" sloganları attı. Kalabalık Özgürlük Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının ardından dağılmaya başladı. Bu sırada Cengiz Topel Caddesi'ne çıkan kalabalık bir grup, olay çıkardı.

Yollara barikat kurararak ateş yakan göstericilere çevrede güvenlik önlemi alan polis müdahalede bulundu. Göstericiler, gözyaşartıcı bomba, basınçlı su kullanarak dağıtılmaya çalışıldı. Göstericiler ise molotofkokteyli ve taş atarak karşılık verdi. İlçe merkezindeki olaylar devam ediyor.