Gündem Siirt'te çatışma: 4 şehit

Siirt'te çatışma: 4 şehit

Paylaş
Siirt'te çatışma: 4 şehit

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Doğan köyü kırsal kesiminde çıkan çatışmada, 2 asker ile 3 köy korucusu şehit oldu. Çatışmada 12 terörist ölü olarak ele geçirildi

Genelkurmay internet sitesinde olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

1. Siirt ili Pervari ilçesi Doğan Köyü (Değirmentaşı Tepe) İleri Üs Bölgesine 30 Haziran 2010 tarihinde saat 23.00 sıralarında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 5 ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı teşebbüsünde bulunulmuştur.

2. Saldırı teşebbüsüne güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş, ancak teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu; 1 Subay, 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 1 Er yaralanmıştır. Yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı subay ve uzman çavuş kurtarılamayarak şehit olmuştur.

3. Bu saldırı ile eş zamanlı olarak diğer bir terörist grup tarafından Doğan Köyü - Sarıyaprak arasındaki yolun emniyetini almak üzere görevlendirilmiş olan Geçici Köy Korucuları (GKK) Timine de silahlı saldırıda bulunulmuş ve saldırı sonucu 3 Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit olmuştur.

HERON'LAR BULDU

4. Teröristlerin bulunduğu bölgeye İHA (İnsansız Hava Anacı - Heron) sevk edilmiş, terörist grupların kaçmasını engellemek maksadıyla tespit edilen hedefler bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır.

5. Bu faaliyetle kordineli olarak, bölgeye sevk edilen takviye birliklerce yapılan takip ve arazi araması esnasında, 12 teröristin silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.


6. Saldırı teşebbüsünde bulunan ve bölgeden kaçmaya çalışan diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak operasyonlara devam edilmektedir.


ŞEHİT ÜSTEĞMEN 2 GÜN SONRA TAYİN OLACAKMIŞ

Siirt’in Pervari ilçesinde, çıkan çatışmada şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar’ın Isparta’nın Eğirdir ilçesine tayininin çıktığı ve 2 gün sonra görev yerinden ilişiğini keseceği bildirildi.

Üsteğmen Mustafa Çuhadar’ın (29) şehit olduğu, sabah saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi’nde yaşayan ailesinin evine gelen askeri yetkililer tarafından haber verildi.

Şehidin yakınları haberi duyunca göz yaşlarına hakim olamadı. 112 Acil Servis ekipleri, fenalaşan şehidin yakınlarına müdahale etti. Sağlık ekipleri, şehidin baba ocağında hazır bekletiliyor.

Eve gelen Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal da şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin babası Ertuğrul, annesi Kamuran ve üniversiteye hazırlanan erkek kardeşinin yaşadığı Konya’daki baba ocağında her yere Türk bayrağı asıldı.

Haberin Devamı