Gündem Siirt'te ikinci şok!

Siirt'te ikinci şok!

Paylaş
Siirt'te ikinci şok!

Pervari'de yatılı bölge okulunda okuyan 8'i erkek 9 öğrenci 2 ve 3 yaşındaki iki çocuğa tecavüz ve cinayetten tutuklandı

Türkiye Siirt’te bir ilköğretim okulunda 4 kız öğrenciye aralarında okul müdür yardımcısının da bulunduğu 25 kişinin tecavüz etmesinin şokunu yaşarken, insanın kanını donduran bir başka haber de Siirt’in Pervari ilçesinden geldi.

Pervari’de Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) okuyan yaşları 11 ile 14 arasında değişen 9 öğrencinin karıştığı geçen yıl işlenen tecavüz ve cinayet olayı dün ortaya çıktı.

2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TECAVÜZ VE İŞKENCE

Korkunç olay şöyle gelişti: 15 Nisan 2009’da baba H.S., polise 2 yaşındaki oğlu E.S.’nin kaybolduğunu bildirdi. Minik E.S. ertesi gün YİBO öğrencileri tarafından ilçenin girişindeki Serkani Deresi yakınlarında donmak üzereyken bulundu. Vücudunda kesikler ve çürükler olan minik çocuğa tecavüz edildiği belirlendi. Polis olayı çözmeye çalışırken, bir gün sonra da minik E.S.’nin amcasının 3 yaşındaki kızı A.S. de ortadan kayboldu.

3 YAŞINDAKİ KIZI TECAVÜZ EDİP BOĞDULAR

Polis ve jandarma alarma geçti. A.S.’nin ailesini arayan bir kişi, “Çocuğu 13-14 yaşlarında bir kızla birlikte Serkani Deresi’ne giderken gördüm” diye ihbarda bulundu. A.S. derenin yakınlarındaki bir havuzun kenarında cesedi bulundu.

Otopside minik kızın, tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü belirlendi. Çocukların evinin yakınındaki askerlik şubesi ve bir akaryakıt istasyonun güvenlik kamerası kayıtlarında iki çocuğun da kaybolmadan önce 13-14 yaşlarında bir kızla birlikte olduklarını gösteren görüntüler çıktı.

HEPSİ AYNI OKULDA ÇOĞU DA AYNI SINIFTA

E.S. ile A.S.’nin ailesi, görüntülerdeki kızın yeğenleri YİBO öğrencisi 14 yaşındaki D.S. olduğunu teşhis etti. Gözaltına alınan D.S., iki yeğenine tecavüz edip birini öldürenlerin, aynı okulda okuyan yaşları 11 ile 14 arasındaki 8 erkek öğrenci olduğunu itiraf etti. Çoğu sınıf arkadaşı olan 8 erkek öğrenci gözaltına alındı. Korkunç olay ifadelerle ortaya çıktı. 8 erkek öğrenci, D.S.’nin uygunsuz halde fotoğrafını çekti.

BİZE KÜÇÜK ÇOCUK GETİR YOKSA...’

Daha sonra da cinsel ilişkiye girmek için küçük çocuk getirmesini istedikleri D.S.yi aksi halde fotoğraflarını ailesine göstermekle tehdit etti. D.S. önce amcasının oğlu 2 yaşındaki E.S.’yi teslim etti. Çocuğa sırayla tecavüz eden erkek öğrenciler sonra da derede boğmaya çalıştı. Öldü zannedip bırakıp kaçtılar. D.S. ikinci seferde kız çocuk isteyen zanlılara, diğer amcasının 3 yaşındaki kızı A.S.’yi götürdü. Zanlılar, sırayla tecavüz ettikleri küçük kızı havuzda boğup öldürdü.

AĞIR CEZADA YARGILANACAKLAR

D.S. ile erkek öğrenciler H.T., Y.Ş., H.T., M.T., M.K., C.Ş., S.G. ve A.F.K. cinayet, cinsel istismar, cinsel istismara yardım etmek suçlarından tutuklandı. Savcılık, 9 çocuğun işledikleri suçun, hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğine sahip olup olmadığının saptanması için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istedi.

Adli Tıp raporunda ‘Çocuklar ne yaptıklarının bilincinde’ dedi. Pervari Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı fezleke kabul edilirse 9 öğrenci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

TÖREDEN KORKAN KIZ YEĞENLERİNİ TESLİM ETTİ

Okulun bahçesinde yaşandı

Korkunç olayın altından bugüne kadar bir çok genç kızın ve kadının ölümüne neden olan ‘töre’ çıktı. D.S. uygunsuz fotoğrafını ailesine göstermekle tehdit eden erkek öğrencilere, olayın ortaya çıkmasıyla töre gereği öldürülmekten korktuğu için boyun eğmiş. Töreden korkup iki yeğenini 8 erkek öğrenciye teslim eden D.S. olayı şöyle anlattı: “Bir gün YİBO’nun üst tarafında fidan dikmeye gitmiştik. İki erkek öğrenci yanıma gelip fotoğrafımı çekmek istedi. İzin vermedim.”

“Cips alacağım diye kandırdım”

D.S. ifadesinde “Bunun üzerine, beni itip yere düşürdüler. Biri eşofmanımı çıkardı, biri de üzerime uzandı. Uygunsuz şekilde fotoğrafımı çektiler. ‘Bize 3-4 yaşlarında bir çocuk getir. Yoksa fotoğrafı ailene gösteririz’ diye tehdit ettiler. Korktuğum için amcamın oğlu E.S.’yi istedikleri yere götürdüm. Olaydan sonra Y. ve İ. ‘Niye erkek çocuk getiriyorsun. Bu kez küçük bir kız çocuğu getir’ diyerek yine şantaj yaptı. Bu sefer de diğer amcamın kızı olan A.S’yi ‘Cips alacağım’ diye kandırıp istedikleri yere götürdüm” dedi.

‘CİNSEL ARZULARIMIZ İÇİN 3-4 YAŞINDA BİR ÇOCUK İSTEDİK’

'Fotoğrafı ailene gösteririz’

Önce 2 yaşında bir erkek çocuğuna tecavüz edip boğarak öldürmeye kalkışan, bir gün sonra da sırayla tecavüz ettikleri 3 yaşındaki kızı öldüren 8 öğrencinin polise anlattıkları insanın adeta kanını donduruyor. 14 yaşındaki Pervari Yatılı İlköğretim okulu 7’nci sınıf öğrencisi Y.Ş., erkek çocuğa tecavüz olayını şöyle anlattı: “Bir tatil günü ben ve arkadaşlarım S., M., C., H., H., F. ve M. çarşıda D. adındaki kızla karşılaştık. S., F., ve C., kızdan bize bir çocuk getirmesini istedi. İstediğimizi yapmazsa fotoğrafını ailesine göstermekle tehdit ettik. Biz bu çocuğu cinsel arzularımız için istemiştik. D. kabul etti.”

‘Boğuldu zannedip kaçtık’

Y.Ş. şöyle devam etti: “D. kıvırcık saçlı 2 yaşlarındaki bir erkek çocuğunu ilçenin girişindeki dereye getirdi. ‘Biraz sonra gelip alırım’ diyerek gitti. D. yanımızdan ayrıldıktan sonra biz çocuğu biraz ilerideki küçük bir havuzun yanına götürdük. Çocuğa sırayla tecavüz ettik. Daha sonra arkadaşım S. çocuğu birkaç kez havuza atıp çıkardı. Bir ara çıkardığımızda öldüğünü zannettik. Çocuğu havuzun yanına bırakıp kaçtık.”

‘TECAVÜZ ETTİKTEN SONRA ÖLMESİ İÇİN HAVUZA SOKTUK'

‘Niye kız çocuğu getirmedin’

Aynı sınıfta okuyan 14 yaşında olan S.G. de, küçük kızı tecavüz ettikten sonra havuzda boğarak nasıl öldürdüklerini şöyle anlattı: “Çarşıda gezerken daha önce tanımadığım D. isminde bir kız ile arkadaşlarım Y., A., K., F., H. ve H. konuştular. Arkadaşlarım, D.’ye ‘Niye kız çocuğu getirmedin’ diyerek ‘tecavüz etmek’ için bir kız çocuğu getirmesini istediler. Bunun üzerine D.’nin bir gün küçük bir çocukla ilçenin çıkışında bulunan dereye geldiğini gördük. Biz de yanına gittik. D. bize çocuğu verdikten sonra ‘Bunu götürün tekrar gelip alacağım’ dedi.”

‘Ağaçların arasına götürdük’

S.G. ifadesinde “Ben Y., M., F., H ve H., kardeşler ile C., çocuğu ağaçların arasına götürdük. Orada hepimiz kız çocuğuna tecavüz ettik. Tecavüz ettikten sonra F., C., ve H. çocuğu havuza attı. İlk önce attıklarında kız ölmemişti. Daha sonra çocuğu suyun içine iyice bastırdılar. Kızın öldüğünü gördük. Havuzdan çıkardık. Ben ‘Kızı havuza atmayın, D.’ye verin’ diye söyledim. Çok pişmanım” dedi.

4