Gündem Siirt'te tecavüz ve şantaj

Siirt'te tecavüz ve şantaj

Paylaş
Siirt'te tecavüz ve şantaj

Siirt'te tecavüz ve şantaj

Siirt'te ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki kıza tecavüz ve şantaj suçlamasıyla 3'ü tutuklu 7 sanık, Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yılla 17 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kentte ilköğretim okulu öğrencisi 4 kıza cinsel istismarda bulundukları ididasıyla 19 kişinin tutuklanması, Pervari İlçesi'nde YİBO öğrencilerinin karıştığı tecavüz ve cinayet olaylarından sonra Siirt'te üçüncü tecavüz ve şantaj olayı, iddiaya göre şöyle gelişti:

Kent merkezindeki 14 Eylül İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören Ö.M.'ye manav Cahit Eneç, "Elimde erkeklerle görüntün var, ailene veririm" diyerek şantaj yaptı. Manav Cahit Eneç, bu şantajla Ö.M.'yi esnaf Tahsin Kuzu ile cinsel ilişkiye zorladı ve bunu da gizlice cep telefonuyla görüntüledi.

Elindeki görüntüleri internete koyacağı tehdidiyle Cahit Eneç, esnaf Tahsin Kuzu'dan 1000 lira para istedi. Önce manava 300 lira ödeyen esnaf Tahsin Kuzu, işin kapanmasını beklerken kendisini arayan Cahit Eneç yeniden para isteyince, olayı polise bildirdi. Polis paranın teslim edileceği yerde önlem alarak manav Cahit Eneç ile yanında gelen kardeşi S.E., arkadaşları S.K., E.T., Ş.A. ve M.U.'yu suçüstü yakaladı.

Cinsel istismar ve şantajdan gözaltına alınan 6 kişi ile kız öğrenciyle cinsel ilişkiye giren Tahsin Kuzu, yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Esnaf Tahsin Kuzu ile manav Cahit Eneç, cinsel istismar ve tecavüz, S.E. ise cinsel istismara yardım etmek ve şantajdan tutuklandı. Diğer 4 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmayı tamamlayan savcı iddianame hazırlayarak Sirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede, tutuklu sanıklar esnaf Tahsin Kuzu ve manav Cahit Eneç'in 15 yıla, diğer tutuklu sanık S.E. ile tutuksuz sanıklar S.K., E.T., Ş.A. ve M.U.'nun ise 17 yıla kadar hapsini istendi. Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıkların tahliye istemi reddedilirken, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilenen kız öğrenci Ö.M.'nin 'ruh ve beden sağlığının sağlığının bozulduğu' raporu verildi.

KARDEŞİ DE TECAVÜZCÜ

Tutuklu sanıklar arasında bulunan esnaf Tahsin Kuzu'nın, kentte daha önce 4 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan ve henüz yakalanamayan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu'nun kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı