Dr. Cihan Avaroğlu Sık sık hasta mı oluyor?
HABERİ PAYLAŞ

Sık sık hasta mı oluyor?

Haberin Devamı

Üst solunum yolları enfeksiyonlarına masum silah: K12

Çocukların yılda 6-8 kez, daha büyüklerin ise 3-4 kez soğuk algınlığı geçirdiğini biliyor musunuz? Bir başka gerçek ise, enfeksiyon geçiren çocukların bir kısmında komplikasyon olarak orta kulak iltihabı, zatürre, sinüzit gibi enfeksiyonların görülmesidir. Enfeksiyonların okul ve iş günü kaybına yol açtığını da unutmamak gerek.

BAĞIŞIKLIK İÇİN ŞART

Tam ismi, Streptokokus Salivarius olan K12, yararlı bir bakteri olup doğumun ilk haftasından itibaren ağız içine doğal yollarla yerleşmeye başlar.

Ağız ve boğazımızda 100 milyarın üzerinde doğal bakteri vardır. Yiyecekler, özellikle asitli gıdalar, kullanılan antibiyotikler başta olmak üzere birçok faktör bu yararlı bakteriler lehine olan dengeyi bozar ve üst solunum yolları enfeksiyonuna zemin hazırlar.

Her gece yatmadan önce 5 dakika süreyle ağızda kalmasını sağlayacağınız bir K12 tableti, bozulan yararlı bakteri dengesini sağlamaya, enfeksiyonları önlenmeye yardımcı olur. Böylece tedavi ve iyileşme süreci kısalır, komplikasyonlar azalır. Üstelik ağız kokusunu da engeller.

ŞÜPHE ETMEDEN ÖNCE DOKTORA GÖTÜRÜN

Hemen “Çocuğumun bağışıklığı zayıf” dememeli. Sık sık komplikasyonlu enfeksiyon geçirmedikçe şüphelenmeye gerek yok. Bu tanı çocuğun doktor ve laboratuvar sonuçlarına göre konulmalı.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder