Gündem Şikayet olmayınca tacizciler serbest kaldı

Şikayet olmayınca tacizciler serbest kaldı

Paylaş
Şikayet olmayınca tacizciler serbest kaldı

Şikayet olmayınca tacizciler serbest kaldı

Yılbaşı gecesi taciz olayına karıştıkları iddiası ile Beyoğlu Adliyesi'ne çıkarılan 11 kişi serbest bıraklıdı

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yaklaşık 5 bin polis, yılbaşı gecesi görev başındaydı. MOBESE kameraları, ihbarlar neticesinde başta Beyoğlu olmak bir çok ilçede polis ekipleri uygulamalar yaptı. Sabaha kadar süren operasyonlar neticesinde Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın çok güvendiği çeşitli kılıklara giren "Güven Timleri" 187 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 74'nün taciz olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları öğrenildi.

Karakolda sorgu işlemleri yapılan taciz zanlılarından 66'sı şikayet olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Tacize uğrayan 8 kadının şikayetçi olması dolayısıyla ise 8 zanlının Beyoğlu Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi. Haklarında işlem yapılan 187 kişiden den 70'nin uyuşturucudan, 28'nin hırsızlık ve tinerci başta olmak üzere haklarında arama kararı olanlar ile gece çıkan olaylara karışan kişiler olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Haklarında arama kararı bulunan kişilerin ise arandıkları mahkemelere sevk edilecekleri öğrenildi.

Yılbaşında Taksim ve çevresinede taciz olayına karıştıkları iddia edilen 11 kişi ile Beyoğlu polisinin yaptığı uygulamalarda yankesicilik, hırsızlık ve benzeri çeşitli suçlardan gözaltına alınan 13 kişi Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı.

8 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 3 kişi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere mahkemeden serbest kaldı.