Spor Şike davası 5 Ekim'e ertelendi

Şike davası 5 Ekim'e ertelendi

Paylaş
Şike davası 5 Ekim'e ertelendi

6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın yargılandığı davanın 4. celsesi bugün yapıldı.

Çağlayan Adliyesi'ndeki duruşmaya Beşiktaş Kulübü Eski Yöneticisi Serdal Adalı ile Beşiktaş Kulübü Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun yanı sıra Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, Ahmet Çelebi gibi isimler hazır bulunurken Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım katılmadı.

Duruşmada TFF Eski Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın tanık olarak ifade verdi. Duruşmada savcı, mütalaa için ek süre istedi. Verilen ifadelerin ardından Şike Davası, karar için 5 Ekim 2015 tarihine ertelendi.

Bugüne nasıl gelinmişti?

3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma sonrasında şike iddiaları üzerine dava açılmıştı. Dava sürecinde 1 yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'şike yapmak ve örgüt kurmak' suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. Cezanın onanmasının ardından Aziz Yıldırım ile birlikte 6 sanık 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliği gerekçe gösterip yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etmişti.

Talebi haklı bulunan Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıktı. Öte yandan yine Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı ve Fenerbahçeli yöneticisi Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava da bu davayla birleştirilmişti.

Haberin Devamı