Spor Şike kavgasına TFF freni

Şike kavgasına TFF freni

Paylaş
Şike kavgasına TFF freni

Gaziantepspor ve Fenerbahçe arasındaki 'şike' tartışmalarına Futbol Federasyonu el koydu

Fenerbahçe Kulübü, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın medyaya da yansıyan, tahkim kurulunda kendilerini itham eden konuşmaları üzerine Futbol Federasyonu'ndan, "iddiaların soruşturulması" talebinde bulunduğunu açıklamıştı.

Bunun üzerine son açıklamayı TFF yaparak şöyle dedi: "Bugün bir ulusal gazetede; Gaziantepspor Kulübü Başkanı Sayın İbrahim Kızıl'ın TFF Tahkim Kurulu duruşması sırasında, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü şike yapmak ile suçlayan ifadeler kullandığı, bu ifadelerin Federasyonumuzca takipsiz bırakılarak gerekli işlemin yapılmadığı ve konunun TFF Disiplin Kurulu yerine TFF Etik Kurulu'na sevkinin yanlış olduğu belirtilmiştir.

Bu konu hakkındaki gelişmeleri ve doğru bilgileri kamuoyu ile paylaşmak isteriz: Gaziantepspor Kulübü Başkanı Sayın İbrahim Kızıl'ın, 3 Aralık 2009 tarihindeki Tahkim Kurulu duruşması sırasında sarf ettiği sözleri ile ilgili olarak Tahkim Kurulu Başkanı Sayın Adnan Türkkan duruşma sonrasında ivedilikle TFF Başkanlığı'nı bilgilendirmiştir.

Tüm bu gelişmeler ışığında; TFF Hukuk Müşavirliği, Gaziantepspor Kulübü Başkanı Sayın İbrahim Kızıl'ın beyanlarıyla ilgili incelemeyi derhal başlatmış olup, konuya ilişkin hukuki mütalaasını TFF Genel Sekreterliği'ne sunmuştur. TFF Hukuk Müşavirliği'nin mütalaası doğrultusunda, bu konu 16 Aralık 2009 tarihinde yapılacak 64 no.lu TFF Yönetim Kurulu gündemine daha önceden de alınmış bulunmaktadır.

2 Aralık 2009 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren TFF Etik Kurulu Talimatı'nın 7.maddesinin 1.fıkrası hükmünce: Futbolda "Şike" iddiaları konusunda araştırma yapma görevi TFF Disiplin Kurulları'nda olmayıp sadece TFF Etik Kurulu'ndadır.

TFF Etik Kurulu'na sevk yetkisi de TFF Yönetim Kurulu'ndadır. TFF Etik Kurulu tarafından yürütülecek soruşturmada "Şike" iddialarının ispat edilmesi durumunda konunun muhatapları hakkında gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi ya da iddiaların ispatlanamayıp sadece ithamdan ibaret olduğu sonucuna varılması halinde ise iddiaların sahibi Sayın İbrahim Kızıl hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için yetkili kurullara sevki hususu da 16 Aralık 2009 tarihinde yapılacak olan 64 no.lu TFF Yönetim Kurulu gündeminde yer almaktadır."

İstanbul/DHA

Haberin Devamı