Spor Şike operasyonunda 5 futbolcu gözaltında

Şike operasyonunda 5 futbolcu gözaltında

Paylaş
Şike operasyonunda 5 futbolcu gözaltında

Karadağ'da, şike yaptıkları iddiasıyla 5 futbolcu gözaltına alındı.

Karadağ polisi tarafından düzenlenen operasyonda, üçü birinci lig, ikisi ikinci lig takımlarında forma giyen 5 futbolcunun gözaltına alındığı bildirildi.

Karadağ Emniyet Müdürlüğü Suçla Mücadele Şubesi Şefi Milovan Paviçeviç, yaptığı açıklamada, birkaç aydır sürdürülen incelemeler sonucunda, "Tip" kod adlı operasyon düzenlediklerini ve bu kapsamda, Milovan Nikoliç (22), Mihailo Raduloviç (28), Novak Raykoviç (26), Milenko Neriç (27) ve Stefan Lukovats’ın (29) şike yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındığını söyledi.

Paviçeviç, gözaltına alınan futbolcuların maçın sonucuna etki ettiğinden ve bu yolla yaklaşık 75 bin avro haksız kazanç elde ettiklerinden şüphelendiklerini kaydetti.

Ev sahibi takımın 4-0 kazandığı ve 30 Ağustos 2014 tarihinde oynanan Sutjeska-Berane futbol maçının, polis yetkililerince mercek altına alındığı bildirildi. Maçın oynandığı tarihte gözaltına alınan 5 futbolcu Berane takımında forma giyiyordu. Yeni sezonda Novak Raykoviç dışındaki diğer oyuncular birinci ve ikinci lig kulüplerine transfer oldu.

AA

Haberin Devamı