Spor Şike skandalı İnter'e ilerliyor

Şike skandalı İnter'e ilerliyor

Paylaş
Şike skandalı İnter'e ilerliyor

İtalyan futbolunda 2006'da patlak veren şike skandalı davası sivil yargıda görülürken, 75 yeni telefon kaydı delil olarak dosyaya eklenecek

FC Juventus’un eski genel direktörü Luciano Moggi, "sporda hile amaçlı örgütlü suç teşekkülü" suçlamasıyla yargılandığı Napoli’deki davanın bugünkü duruşmasında, 2004-2006 döneminde sadece kendisinin değil FC İnter başta olmak üzere diğer kulüp yetkililerinin de, Hakem Atama Kurulu üyeleriyle telefon görüşmeleri yaptığını ve sıkıfıkı ilişkiler içerisinde olduklarını ileri sürdü.

Moggi’nin avukatlarından Maurilio Prioreschi ve Paolo Trofino, FC İnter, AC Milan ve benzeri kulüp yetkililerinin, davaya konu dönemde Hakem Atama Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Paolo Bergamo ve Pierluigi Pairetto’yla yaptıkları telefon görüşmelerinden oluşan 75 ses kaydının dosyaya eklenerek incelenmesini talep etti.

Savunma avukatları, çeşitli kulüplerin santrallerinden yapıldığı saptanan yaklaşık 3 bin aramanın incelemeye tabii tutulmasını da istediler. Mahkeme, Moggi ve avukatlarının taleplerini kabul ederek, 75 telefon kaydına ilişkin delil ve dökümlerin, savcılık makamınca da incelenebilmesi için bir sonraki duruşmaya kadar ulaştırılmasını talep etti.

FACCHETTİ’NİN BERGAMO’YLA KONUŞMASI

Napoli Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, şike skandalına ilişkin soruşturma sırasında şüphelilerin telefonlarını dinleme işlemini yürütmüş olan Jandarma Albay Attilio Auricchio’nun da ifadesine başvuruldu.

Facchetti: Pazar günü için ne yapıyoruz?
Bergamo: Maçı uluslararası hakemlerimizden bir gruba verelim, böylece risk almamış oluruz.
Fachetti: Tamamdır, aralarında Collina da olsun."

Bu konuşmanın soruşturma kapsamında kaydedilmiş olmasına rağmen, dökümünün çıkarılmadığını ve 2006’da Disiplin Kurulundaki yargılama sürecinde delil olarak kullanılmadığını ifade eden Avukat Trofino, Albay Auricchio’ya "Bu konuşmayı delil olarak telakki etmemenizin sebebi nedir?" diye sordu.

Albay Auricchio ise tanık olarak çağrıldığı duruşmada, bu soruya, "Bergamo ve Facchetti arasındaki bu konuşma tarafımızca kaydedilmiş ve dökümü de yapılmıştır.

Ancak soruşturma açısından kayda değer bulunmadığı için hazırladığımız raporda yer almamıştır" diye yanıtladı.

Moggi ve avukatlarının sunduğu yeni telefon kayıtlarının mahkeme tarafından dikkate alınmasının, federasyon tarafından şike skandalıyla ilgili yeni bir soruşturmanın açılmasını da beraberinde getireceği belirtiliyor.

2

Haberin Devamı