Spor Şikenin cezası 11 yıl olacak

Şikenin cezası 11 yıl olacak

Paylaş
Şikenin cezası 11 yıl olacak

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, yeni yasa tasarısında şike yapanlar hakkında 11 yıla kadar hapis cezası isteneceğini söyledi

Bakan Özak, hazırlanan yasa tasarısını 19 Nisan günü Bakanlar Kurulu'na sunacaklarını açıkladı. 2011 yılında Erzurum’da yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere Erzurum’a gelen Bakan Özak, Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

Bakan Özak, burada yaptığı açıklamada futbolun gündeminde olan şike iddiaları için yeni bir yasa tasarısı hazırladıklarını belirtti.

Özak şunları söyledi: “Olayın iki boyutu var. Biri hukuki, diğeri ahlaki. Zaten ahlaki olarak böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Hukuki olarak da bir takım eksikliklerimiz vardı.

Şike tespit komisyonu, şikeyi tespit ettiği taktirde sadece müsabakalardan men cezası verebiliyordu. Mahkemelerde şike ile ilgili bir ceza maddesi yoktu. 19 Nisan’da Bakanlar Kurulu'na sunacağımız kanun teklifinde, şikeye 5 ile 11 yıl arasında değişen cezalar verilmesini istiyoruz.

Böylece yasamızdaki eksiklikleri de gidermiş olacağız. Ancak şu var. Mahkeme sonuçlanana kadar hiç kimseye suçlu diyemeyiz. Mahkeme sonunda kim suç işlemişse cezasını çeksin.”

Yöneticilerin hakemleri eleştirmesine de değinen Bakan Özak " Bende yöneticilik yaptığım yıllarda hakemleri eleştirirdim. Şimdi bunun yanlış olduğunu anlıyorum. Hakim de, hekim de, hakem de hata yapabilir. Bu gayet doğal " dedi.

Tevfik AKAN/ERZURUM (DHA)

Haberin Devamı