Siyaset Sıkıyönetime devam
Paylaş
Sıkıyönetime devam

Anayasa paketinde birinci tur bugün sona eriyor. 2 Mayıs'ta başlayacak ikinci tur için AK Parti'de sıkıyönetim sürecek

İkinci tur başlıyor

AK Parti’nin Anayasa Değişiklik Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde 8’inci gün geride kaldı. Anayasa uyarınca iki defa görüşülen teklifin birinci tur görüşmelerine bugün son nokta konulacak.

İkinci tur ise 2 Mayıs Pazar günü başlayacak. AK Parti, üçü geçici 30 maddelik teklifin ikinci turunu da 4 ya da 5 günde bitirmeyi planlıyor.

İkinci tur da maddeler üzerinde değil sadece verilen önergeler üzerinde konuşmalar yapılacak.

Takip sürüyor

Edinilen bilgiye göre AK Parti’de ikinci tur görüşmeler için yine sıkıyönetim ilan edilecek. Tüm bakan ve vekillerin Meclis dışına çıkmaları yine yasaklanacak.

Birinci turda destek veren bağımsız milletvekillerinin ikinci tura da katılmasını sağlanacak. AK Parti’nin 5 grup başkanvekili kendilerine bağlı olan milletvekillerinin Meclis’te olup olmadıklarını, oylamalara katılıp katılmadıklarını ve ne oy verdiklerini yakın takip edecek.

330 korkusu

Anayasa uyarınca ikinci turda 330’un altında oy alan madde reddedilmiş sayılacak ve tekliften düşecek. Birinci turda maddeler 331 ila 338 arasında oy aldı.

Kritik maddelerin referandum için gerekli olan 330 sınırını bir kaç oyla geçmesi AK Parti’de endişe yarattı.

İkinci tur oylama öncesi AK Parti bir yandan kendi içindeki olası fireleri önlemeye çalışacak bir yandan da başta CHP olmak üzere muhalefet ile uzlaşma arayışlarını sürdürecek.

2

Haberin Devamı