Dünya 'Sıkıysa yakala'

'Sıkıysa yakala'

Paylaş
'Sıkıysa yakala'

Avustralya polisi, kimliğini 2 yıl önce tespit ettiği Türk asıllı uyuşturucu taciri H. A.'nın izini bir türlü bulamıyor

Avustralya polisi, uluslararası zehir çetelerinin ülke içindeki trafiğini sağlayan uyuşturucu tacirinin kimliğini 2 yıl önce buldu. 300 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yöneten bu kişi, Türk asıllı H.A. çıktı.

Haberin Devamı

Polis, 32 yaşındaki H.A.'nın evinin çevresini sardı. Bu sırada Sydney Havaalanı’nda olan ve cep telefonundan evine kurduğu hırsızlık alarmı görüntülerini izleyen H.A., polisin arama yapmaya hazırlandığını gördü.

ÇETEYİ EVİNE GÖNDERDİ

H.A. hemen kendisi için çalışan motosiklet çetelerini evine göndererek arama yapılmasını engelleyip ortadan kayboldu. Polis, kardeşini ve birçok adamını yakalayıp sorguladığı H.A’nın izine ulaşamadı.

H.A., ise internetteki sosyal paylaşım siteleri ‘Facebook’ ve ‘Myspace’e üye olup profillerinde eğlenirken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Ancak polis, bu sitelerden de H.A'nın bulunduğu yeri belirleyemedi. H.A., Facebook’a vücudunu sergilediği fotoğraflarını da koyup “Sıkıysa yakala” mesajları yazarak polisle dalga geçti.

Haberin Devamı

TÜM DÜNYADA ARANIYOR

Sitede H.A'nın silahlarla atış talimi yaptığı, Dubai, Sydney, Hong Kong, Çin, Bangkok ve Seul’de mafya liderleriyle çekilmiş fotoğrafları da vardı. H.A, 300 arkadaşı olan Facebook’tan kısa süre önce atıldı.

Avustralya polisi, kendi içinde, hapishanelerde, gümrük limanları ve para nakliyat şirketlerinde birçok adamı olduğu öne sürülen H.A'yı yakalayabilmek için dünya çapında arama emri çıkarttı.