Yaşam Âşıklar Müzesi inşa ediliyor

Âşıklar Müzesi inşa ediliyor

Paylaş
Âşıklar Müzesi inşa ediliyor

Amasya Belediyesi tarafından kente 'Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi' inşa ediliyor

Yaklaşık 3.5 milyon TL’lik proje içerisinde, Ferhat ile Şirin’den, Kerem ile Aslı’ya, Leyla ile Mecnun’dan Romeo ile Juliet’e kadar dünyaya mal olmuş efsane aşıklar heykelleriyle yaşatılacak.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Cafer Özdemir, projenin önümüzdeki yıl Mart ayında tamamlanacağını ifade etti.

Amasya Belediyesi tarafından Ferhat’ın sevdiği için dağları deldiğinin öyküsünün anlatıldığı ve kentte ’Ferhat’ın Su Kanalı’ olarak bilinen bölgede ’Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi’ inşa ettiklerini ifade eden Amasya Belediye Başkanı AK Partili Cafer Özdemir, proje tamamlandığında Türkiye’de ve dünyada bir ilk olacağını dile getirdi.

EFSANE AŞIKLAR HEYKEL OLACAK

Burada Anadolu’nun efsane aşıklarının yaşatılacağını kaydeden Başkan Özdemir, "Ferhat’ın Su Kanalı olarak bilinen bu bölge daha önce harabe bir haldeydi. Biz burayı kamulaştırdık. Bir proje hazırlayıp Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderdik. Projemiz kabul edildi. 8 bin metrekarelik bir alana sahip. İçerisinde, müze, sergi salonu, nikah salonu, hediyelik eşya satış reyonları, dinlenme alanları gibi yerler olacak.

Haberin Devamı

Müzede Ferhat ile Şirin, Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Romeo ile Juliet gibi efsane olmuş aşıkların heykelleri de olacak. Üç boyutlu rölyeflerden oluşan çok güzel bir aşk müzesi yapacağız.

Projenin maliyeti kamulaştırma bedeliyle birlikte 3.5 milyon TL civarında. Bunun yüzde 37’si Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak. Önümüzdeki yıl Mart ayında proje tamamlanmış olacak" dedi.

DHA