Gündem Âşıkları tren ayırdı

Âşıkları tren ayırdı

Paylaş
Âşıkları tren ayırdı

Samsun'da raylarda el ele yürüyen 17 yaşındaki Aybike Şahin ile Volkan Akyasan'a tren çarptı. Volkan öldü...

MAKİNİSTLERİN 15 YIL HAPSİ İSTENDİ

Haberin Devamı

Samsun Namık Kemal Lisesi son sınıf öğrencileri Aybike Şahin (17) ile sevgilisi Volkan Akyasan (17), geçen Eylül’de okul yerine sahile gezmeye gitti. Gençler daha sonra raylardan el ele geçerken 44752 sefer sayılı yük treninin altında kaldı.

Volkan Akyasan olay yerinde öldü, Aybike Şahin’in ayaklarında kırıklar oluştu. Kazada kusurlu oldukları iddiasıyla makinist Nuri Ercan (40) ile yardımcı makinist Metin Karacan (40) hakkında 15’er yıl hapis istemiyle 2’nci Ağır Ceza’da dava açıldı. Tutuksuz yargılanan 2 sanık dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

GÖRÜNCE SİREN ÇALDIK’ DEDİLER

Makinist Nuri Ercan “Deniz kıyısından öğrenci kıyafetli bir kız ile bir erkeği sarmaş dolaş ve öpüşür vaziyette gelirken gördüm. Acil freni kullanarak sireni çaldım. Ancak duymadılar” dedi.

Haberin Devamı

Duruşmaya tekerlekli sandalye ile gelen Aybike Şahin ise “Biz sadece el ele yürüyorduk. Bizi uyarmak için arkamızdan ıslık çalanları duyduk ama laf atıyorlar diye düşünerek dönüp bakmadık. Bu sırada tren bize çarptı. Ne fren sesi, ne de siren duydum” diye konuştu. Duruşma ertelendi.

İsmail AKDUMAN/DHA