Gündem Silah kaçakçılarına darbe

Silah kaçakçılarına darbe

Paylaş
Silah kaçakçılarına darbe

Küçükçekmece ve Bahçelievler'de düzenlenen 2 operasyonda bir kalaşnikof marka silah ile 126 tabanca ele geçirildi

stanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bir araştırma kapsamında, 3 gün önce Fatih Mahallesi’ndeki bir adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile bu silaha ait 2 şarjör ve 46 mermi, 2 tabanca ve 170 tabanca mermisi ile elektrik yardımıyla ateşlenen 10 fünye, 40 gram ağırlığında ve kokain olduğu tahmin edilen uyuşturucu ile uyuşturucu kullanımında kullanıldığı belirtilen 2 şırınga ve şırınga iğnesi ele geçirildi.

Ele geçen malzemelerin, toplum genelinde infial uyandırabilecek nitelikte olması nedeniyle soruşturmayı genişleten İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları araştırmalar kapsamında Bahçelievler Yenibosna’da tespit edilen bir adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda ucu açık kurusıkıdan bozma olarak tabir edilen 90 tabanca, 34 ucu kapalı bandrolsüz kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Her iki operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’ndeki Yerleşkesi’ne getirildi.