Türkiye (Son Dakika) Silah kaçakçılığı 'yanlışlıkla' ortaya çıktı!

Silah kaçakçılığı 'yanlışlıkla' ortaya çıktı!

Paylaş
Silah kaçakçılığı 'yanlışlıkla' ortaya çıktı!

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir otomobilde silahın yanlışlıkla ateş alması sonucu 1 kişi yaralandı. Hastaneye götürülen yaralı çapraz sorguya alınınca silah kaçakçılığı yaptıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Kapaklı İlçesi’nde İ.B. eline aldığı ruhsatsız tabancayı kurcaladığı sırada iddiaya göre yanlışlıkla tetiğe basarak otomobili kullanan yanındaki arkadaşı E.D.’yi bacağından yaraladı.

Haberin Devamı

Telaşa kapılan İ.B. ve E.D., üzerlerinde bulunan 2 silah, içinde bira şişeleri ve giysileri poşetle arkadaşları M.K.’ye teslim edip, otomobille Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gitti.

Burada bacağına ilk müdahalesi yapılan E.D. ve İ.E., polis ekiplerinin sorusu üzerine otomobilde oturdukları sırada silah sesi duyduklarını, merminin nereden geldiğini görmediklerini, ardından arkadaşlarının bacağından vurulmuş olduğunu gördüklerini söyledi.

Çelişkili sözlerinden şüphelenen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, İ.B.’yi yeniden ifadeleri almak için Polis Merkezi’ne götürdü.

Birlikte hareket ettiği belirtilenA.B., S.B. ve M.K.’yı da gözaltına alan polis ekipleri evlerinde yaptıkları aramalarda ruhsatsız 5 tabanca ve bunlara ait çok sayıda mermi ele geçirdi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü’ndeki çapraz sorguda silah ticareti yaptıkları ortaya çıkan şüpheliler ifadelerinin ardından Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Elleri kelepçeli adliyeye getirilen şüphelilerden A.B., silah ticareti yapmak suçundan tutuklandı, S.B., İ.B. ve M.K. ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Arkadaşının silahla oynarken bacağından yaraladığı E.D.’nin hastanedeki tedavisi sürüyor.

Şaban KARDEŞ / DHA