Sağlık Silahla yaralanan adama iki farklı rapor

Silahla yaralanan adama iki farklı rapor

Paylaş
Silahla yaralanan adama iki farklı rapor

Isparta’da uğradığı silahlı saldırı sonrasında kaldırıldığı hastaneden basit tedavi denilerek 20 dakika sonra taburcu edilen Mehmet İbrahim Çokar’a ertesi gün bir başka hastaneden ameliyat olması gerektiği teşhisi konuldu

Isparta’da uğradığı silahlı saldırı sonrasında kaldırıldığı hastaneden basit tedavi denilerek 20 dakika sonra taburcu edilen Mehmet İbrahim Çokar’a ertesi gün bir başka hastaneden 'ameliyat olması gerekli' teşhisi konuldu.

Isparta’da alacak verecek meselesinden ötürü evinde uğradığı silahlı saldırı sonrası elinden ve omzundan olmak üzere yaralanan 36 yaşındaki Mehmet İbrahim Çokar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Isparta Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çokar, hastaneden "basit tıbbi müdahale ile iyileşebilir" raporuyla 20 dakikada taburcu edildi.

AMELİYATA ALINDI

Çokar, olayın şokunu atlattıktan sonra polis merkezine giderek hakkında düzenlenen raporu istedi. Basit müdahale denildi Verilen rapordaki ibareyi gören, elinden ve omzundan yaralı Çokar, başsavcılığa giderek yeniden muayene yapılması için üst yazıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gitti. Burada ‘Basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte değil’ raporuyla ameliyata alındı.


HİÇBİR SONUÇ ALAMADI


3 gün hastanede yatan ve 15 gün tedavisi süren Çokar, uğradığı mağduriyet sonrasında hakkını arıyor. Raporla ilgili suç duyurusunda bulundu. Yaşadığı olayların şokunu atlatamazken, bir de hastanede meydana gelen rapor ihmalleriyle iyice hayatının alt üst olduğunu söyleyen Çokar, aradan geçen 6 aylık süreçteki hukuk mücadelesinden hiçbir sonuç alamadığından yakındı.


'OLAYIN ARAŞTIRILMASINI İSTEDİM'


Çokar, "Kurşunlardan bir omzumdan çıkarak duvara saplandı. Biri elimde kaldı. Isparta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldım. 20-25 dakikalık bir tedaviyle pansuman yapılarak gönderildim. Ertesi gün polis merkezine gittim. Raporu aldım bir şey yoktu. Basit müdahaleyle gönderildiği söylenmekte. Bu raporun arkasından Savcılığa gittim. Sonra SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gittim. Ameliyata alındım.Tedaviden sonra yeniden Cumhuriyet Savcılığına giderek raporla ilgili olayın araştırılmasını istedim" dedi.


'KURŞUN YARASI 20 DAKİKALIK MÜDAHALE Mİ GEREKTİRİYOR?'


Çocuklarımın ve benim psikolojim bozuldu. İki hastane arasında verilen raporların arasında sadece bir gün bulunduğunu belirten Çokar, "İlk aldığım raporda bir şey yok deniliyor. Ama benim elimde halen hasar mevcut. Ben bu iki farklı raporun nasıl verilebildiğine ilişkin soruşturma yürütülmesini istiyorum. Isparta Devlet Hastanesi neye dayanak böyle bir rapor verdi? Benim iki kurşun yarası almam sadece 20 dakikalık bir müdahale mi gerektiriyor? Gerekli kişiler hakkında, sorumlular hakkında inceleme yapılmasını istiyorum.


'MAĞDURİYET YAŞIYORUZ'


Benim çocuklarımın gözleri önünde vurulmam, onurum ve gururum açısından kaldırabileceğim bir şey değil. Çocuklarımın ve benim psikolojisinin bozulduğu yeterince ortada. Ben buna sebep olanların cezalandırılmasını istiyorum. BİMER’e yazdım. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Ancak 7 aydır herhangi bir sonuç alamadım. Ciddi anlamda mağduriyet yaşıyoruz" diye konuştu.


Haberin Devamı