Gündem Silahlı saldırı: 1 polis şehit oldu

Silahlı saldırı: 1 polis şehit oldu

Paylaş
Silahlı saldırı: 1 polis şehit oldu

Sarıyer'de çıkan silahlı çatışmada 1 polis memuru şehit olurken, 1 polis memuru da yaralandı

İstanbul Aşiyan Mezarlığı'nda polis ekipleri Yunuslar ile bir kişi arasında çatışma çıktı. Çatışmada Yunuslar'dan biri şehit oldu, diğeri yaralandı. Saldırgan da yaralı olarak ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kimliği henüz belirlenemeyen ve 25-30 yaşlarında olduğu sanılan bir kişi saat 13.45 sıralarında Aşiyan Mezarlığı'na girdi. Şüpheli, mezar ziyaretine gelenlere “Neden bakıyorsunuz”, “Allah'a inanmıyor musunuz?” diye bağırdı ve ezan okudu. Şüphelinin bıçak taşıdığını gören çevdekiler, polise haber verdi.

KİMLİK YERİNE BIÇAK ÇIKARDI

Polis ekipleri mezarlığa sevk edildi. Mezarlığa ilk olarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı iki Yunus ekibi 5 dakika olay yerine geldi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre Yunuslar, şüpheli kişinin kimliği sordu. Şüpheli kimlik yerine üzerinde taşıdığı 20 cm'lik bıçağı çıkardı ve Yunuslar'dan birine sapladı. Yunus'un tabancasını eline geçiren şüpheli polislere ateş etti. Diğer polis de şüpheliye ateş ederek karşılık verdi. Şüpheli, polislerden birini göğsünden ağır, diğerini ise kolundan yaraladı. Çatışmada şüpheli de ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Yaralı polislerden biri ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri meslektaşlarına kan vermek için hastaneye akın etti ancak polis Turgay Yılmaz tüm çabalara rağmen kurtarılmadı. Diğer polis memuru Mehmet Birlik ile üzerinden kimlik çıkmayan ve adı sorulduğunda “Barış Doğan” diyen zanlı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

TERÖR SALDIRISI DEĞİL

İstanbul Emniyet Müdür Vekili Tufan Ergüder olay yerine gelerek bilgi aldı. Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder şunları söyledi:

“Telefon ihbar hattımıza bir ihbar geliyor. Aşiyan Mezarlığı içinde bıçaklı bir şahsın olduğu ve çevreye zarar verdiği. Bunun üzerine Aşiyan Mezarlığı'na ekipler sevk ediliyor. Daha sonra ikinci bir ihbar geliyor şahsın kendisini yaraladığına dair. Mezarlığın üst kısmında Rumeli Hisarı tarafında kimlik tespiti yaptıkları esnada şahıs bıçakla personelimize saldırıyor. O esnada personelimizin de silahını alarak bir personelinizi yaralıyor ve gelen takviye ekiplerle beraber çatışma ortamı oluşuyor. Şahıs ekiplerimize ateş etmeye devam ediyor. Daha sonra etkisiz hale getiriliyor. Sonuç olarak bir polis arkadaşımız şehit oldu. Şahıs yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Diğer bir polis arkadaşımız da yaralandı. Şahıs ile kimlik bilgilerini araştırıyoruz. Herhangi bir terör saldırısı olmadığı kanaatindeyiz şu an için. Gelişmeleri daha sonra paylaşacağız. Yaralı polisin durumu sıkıntılı değil. Hastanede şu an. Saldırgan şahısın durumunun ağır olduğunu biliyoruz. Şahıs bıçakla saldırıyor. Bıçakla bir yaralama da olduğunu sanıyoruz. Polis öldürücü yerlerinden iki mermi almış. Bu şekilde şehit oluyor. Bir şahıs var. İkinci bir şahıs yok. Polisin ihmali olduğunu söyleyemeyiz. Bizim işimiz bu. İşimizin içinde böyle şeyler var. Bizim önceliğimiz insanlara sağlıklı bir şekilde müdahale edebilmek. Polislerden biri 3 biri 1 senelik polis. Yukarısı çok sarp bir yer. Bu yüzden tam teşekküllü müdahale edilmesi gerekiyordu. Zaten böyle müdahale edildi. Çok sarp bir yer.”

Haberin Devamı

GÖRGÜ TANIĞI: BANA BIÇAK ÇEKTİ

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişiyi polise ihbar eden görgü tanığı Yüksel Bora, saldırganın kendisini yaralaması nedeniyle ihbarı gerçekleştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Görgü tanığı Bora, Aşiyan Mezarlığı’na bir arkadaşıyla geldiğini belirterek, olayın gelişimini şöyle anlattı:

"Sonradan saldırıyı gerçekleştiren kişi yanımıza yaklaştı. Tip tip bakmaya başladı. Selam verir gibi yaptım. Kişi hiç yanıt vermedi. Sonra yanımızdan uzaklaştı ve ezan okumaya başladı. Biz çok şaşırdık. Sonra yanımıza tekrar geldi. ’Herkes bir gün ölecek. Allah’a inanmıyor musunuz?’ dedi ve bana
bıçak çekti. Sol kolumdan yaralandım. Ben ve yanımdaki kişi kaçmaya başladık. Bize taş atmaya başladı. 100 metre gittikten sonra polisi aradım. İlk etapta 2 polis memuru geldi. Polislere, ’Hafife almayın. Silahlı’ dedim. Sonra 5-6 el silah sesi duydum. Biz olay yerinden uzaklaşırken, takviye polislerin geldiğini gördüm."