Serhan Sokulgan Sıla'nın kriz yönetimi
HABERİ PAYLAŞ

Sıla'nın kriz yönetimi

Geçen hafta tüm Türkiye tek yürek olup Yenikapı'ya akın etti. Tüm liderlerin bir arada birlik ve beraberlik içinde olduklarını görmek hepimize çok iyi geldi. En son böyle bir kareyi 90'larda görmüştük herhalde. Hemen hemen her sanatçı dalganan bayrağımızla Yenikapı'ya akın etti. Herkes gidecek diye bir dayatma tabii ki yok. İçinden gelen orada olur istemeyen olmaz. Sıla çıkıp "Şovun bir parçası olmak istemedim" yerine başka bir cümle kursa daha şık olurdu. Kimse kimsenin zoruyla orada değildi. Hele de böyle bir zamanda böyle bir cümle kurması, bana çok manasız geldi.

Haberin Devamı

Sıla'yı belki herkeslerden çok severim, sahnede en az 3 şarkısını okurum ve hatta bayılırım. Bu kurduğu cümle sonrası konserlerinin iptal olması ile sosyal medya ayağa kalktı "Sıla'ya linç kampanyasına karşıyız" diye... Keşke en başta tekrar gazetecilere dönüp "Söylediklerimin arkasındayım" demeseydi. Böyle bir dönemde herkes çok daha hassas. Her zaman darbeye karşı olduğunu belirtti Sıla. Tabii ki gitmek istemeyip gitmeyebilir görüşü bambaşka olabilir. Ancak keşke sessiz kalıp "şov" kelimesini kullanmasaydı, giden herkesi şov yapmakla addetmeseydi. Sıla ekibi ile beraber kariyerinin zirvesindeyken bu krizi keşke iyi yönetebilseydi.

İSTİKLAL CADDESİ NASIL KURTULUR?

Günlerden beri herkes bir bir kapanan dükkanları yazıp çiziyor. Aslında konu sadece aylar evvel bombalı saldırı sonrası İstiklal'in kan kaybetmesi değildi. İlk başta mekanların kapılarına koydukları masaları kaldırttılar, küçük esnafla büyük esnafa her zaman aynı muamele yapıldı ve Beyoğlu'nun simgesi haline gelen birçok dükkanı kapattılar. Turist sayısının azalması da tuz biber oldu. Kimse "İstiklal Caddesi niye böyle!" demesin, el birliği ile Beyoğlu bitirildi.

Yavaş yavaş kapanan dükkanları her zaman yazdım söyledim, nitekim de akla gelen başa geldi. Beyoğlu'nda doğmuş büyümüş biri olarak benim üzüntüm çok derinden. Beyoğlu'nun simgesi Paşabahçe gibi güçlü bir şirket bile kepenk indirmişse diğer küçük esnafın halini siz düşünün. Atlas Pasajı'nda açık sadece 4-5 dükkan kaldı. Beyoğlu Belediyesi duruma el atıp esnafı kalkındıracağını söylüyor. Bu durum keşke bu kadar kötüye gitmeden çözülebilseydi. Maalesef keşkelerle bir sonuca varılmıyor. Umarım tez zamanda çocukluğumun İstiklal Caddesi eski günlerine kavuşur. Zamanında İnci Pastanesi'nden tatlı yemiş, Emek Sineması'nda film izlemiş, Karakedi Kasetçisi'nden müzik arşivi yapmış biri olarak bu duruma derinden üzülüyorum.

BODRUM'UN GİZLİ MABEDİ

Benim için Bodrum'un her yeri bambaşkadır ama ben bu sene Yalıkavak düşkünü oldum sanırım. Püfür püfür esmesi beni tavlamaya yetiyor. 5 yıl evvel açılışında sahne aldığım Avantgarde Collection Hotel bu sene daha da dikkatimi çekti. Detaylara çok önem veren yerleri hep çok sevmişimdir ki otel tamamen tarzını oturtmuş. Kalabalıktan uzak Küdür Koyu'nda konuşlanmış Avantgarde Collection, kendini sesli otellerden ayrıştırmış. Pek çok ince detayın içinde mini barında diyet yapanlar için kuru meyveler düşünülmüş mesela. Çocuklar için günlük bakıcı ve yuva servisi mevcut, odalarda sabah koşu yapmak isyenler için koşu rotası belirtilmiş. Ayrıca isteğinize göre tatil dönüşü bavulunuza koyacağınız kirli çamaşırlarınızı yıkatıp ütületip geldiğiniz hali ile evinize götürebiliyorsunuz. İster çimlerinde güneşlenin ister Maldivler'den getirtilen kum plaja yayılın. Kahvaltısında da yok yok diyebilirim, plajda yatarken bir anda otelin içinde yer alan Juspa Spa'nın soğuk havlu servisi insana oh dedirtiyor.

GÜMÜŞLÜK'TEN 'KALBEN' GEÇTİ

Kendine has hali ve tavrı ile Kalben müzik piyasasında yerini ayrıştıran isimlerden. Bir yıldan fazladır şarkılarını dinlerim. Kırılgan, özgür ve hoyrat sözleri Kalben'in. Yeni yeni daha geniş kitlelere ulaştı. Geçtiğimiz akşam Bodrum'daki Off Gümüşlük'te sahnedeydi. Bir şarkıcının samimiyeti ve kendiliğinden olan hali her zaman seyircisine geçmiştir. Kalben'i dinlemeye gelenler sahne önünde yere bağdaş kurup şarkıları hep bir ağızdan söyleyerek izlediler. İzleyenler arasında Nil Karaibrahimgil, Aslı Gökyokuş, Mavi ve birçok müzisyen vardı. Sahneye çıkmak için bazı şarkıcılarla enerjisi tutan mekanlar vardır. İşte Off Gümüşlük de alternatif müzik yapanların cuk mekanı olmuş diyebilirim.



Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder