Spor Şili ve yıldızları

Şili ve yıldızları

Paylaş
Şili ve yıldızları

Şili, 2010 Dünya Kupası'nda H Grubu'nda İspanya, İsviçre ve Honduras ile mücadele edecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Şili, 2010 Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde grubu lider Brezilya’nın ardından 2. sırada bırakarak doğrudan final vizesi aldı.

Şili, grupta 10 maçı kazanarak Paraguay ile birlikte en çok maç kazanan takım oldu.

TEKNİK DİREKTÖR MARCELO BİELSA
Çalıştırdığı Takımlar: Newell’s Old Boys, Atlas A.C., Club America, Velez Sársfield, Espanyol, Arjantin milli takımı. Arjantinli Marcelo Bielsa, Şili’yi Dünya Kupası’na taşıdığı için bu ülkede kahraman olarak görülüyor.

"El Loco" lakaplı Bielsa, sıradışı fikirleri ve disipline önem vermesiyle tanınıyor. Şili’deki futbol mentalitesini değiştiren Bielsa, takımın 12 yıl sonra kupaya katılmasını sağladı.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Matias Fernandez (orta saha):
Arjantin doğumlu 24 yaşındaki Fernandez, Şili futbolunun en önemli yetenekleri arasında. Gol vuruşlarında çok yetenekli olan Fernandez, serbest vuruşlarda da uzman olarak gösteriliyor.

Şili’de David Pizarro’nun veliahtı olarak gösterilen Fernandez, takımın vazgeçilmez isimlerinden. Fernandez, Sporting Lizbon’da oynuyor.

Alexis Sanchez (forvet):
Hızlı ve güçlü bir forvet olan Sanchez henüz 21 yaşında. Bielsa döneminde Şili’nin en önemli oyuncuları arasına giren Sanchez, çok tecrübeli olmamasına rağmen takımın hücum yükünü sırtlayan isimlerden.

Humberto Suazo (forvet):
Şili’nin en golcü oyuncularından olan Suazo, ceza sahasında çok dikkat edilmesi gereken bir forvet.

Gerekli her türlü özelliğe sahip bir forvet olan Suazo, özellikle top hakimiyeti ve sert şutlarıyla tanınıyor.

Zamorano ve Marcelo Salas’ın ardından Şili tarihinin en iyi golcülerinden olan Suazo, Real Zaragoza’da kiralık olarak oynuyor.

Rodrigo Tello (orta saha):
Futbol kariyerini Beşiktaş’ta sürdüren Tello, teknik özellikleriyle dikkati çekiyor. Takımı tetikleyebilen bir yapısı bulunan Tello, duran topları kullanmadaki başarısı ve ceza sahasının dışından attığı sert şutlarla da biliniyor.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Dünya Kupası’na daha önce 8 kez katılan Şili, 25 maçta, 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı.

2

Haberin Devamı