Ferhan Kaya Poroy Silikon mu kauçuk mu?
HABERİ PAYLAŞ

Silikon mu kauçuk mu?

Emzirmek ne kadar kolay bir iş. Bazılarına son derece zor gelse de ya da estetik kaygılardan dolayı emzirmeyi tercih etmese de biberon, emzik ve bunlara bağlı olarak gelişen gaz problemleriyle karşılaştıklarında emzirmediklerine pişman olacaklarına eminim. Ama emzirmek de bir yere kadar tabii... Bu süreç sonlanınca ya da emzirmeyle eş zamanlı olarak her anne emzik ve biberon seçimi konusunda ikilemler yaşıyor. Peki ama doğrusu ne? İşte merak edilenler ve cevapları...

Emziğe evet mi hayır mı?

- Bebeklerin en büyük ihtiyacı emmektir. Emen bir bebek, kendini emme işine odaklar. Ayrıca emmek sinir uçlarına hoş bir uyarı verdiğinden, bebek kolayca sakinleşir. Uyuması daha kolay olur.

Haberin Devamı

- Anne emziremediğinde, ikiz bebeklerde veya anne bebeğinden uzakta olduğu zamanlarda emzik bebeğin emme ihtiyacını karşılayacak ve ona güven verecektir.

Silikon emzik mi, kauçuk mu?

- Kauçuk: Diş çıkartan bebeklerde. Çünkü kauçuk elastik ve dayanıklıdır.

- Silikon: Diş çıkarmamış bebeklerde. Çünkü formu kolay bozulmaz.

Damaklı mı damaksız mı?

- Damaksız: 1 yaşından önce.

- Damaklı: 1 yaşından sonra. Daha elips ve yukarı kıvrık olduğundan, ağızda ve dişlerde deformasyona neden olmaz.

Nasıl temizlenmeli?

- Kauçuk: Soğuk su yardımıyla sterilize edilmelidirler.

- Silikon: Sıcak su yardımyla sterilize edilmelidirler.

Biberon nasıl seçilmeli?

- Biberon alırken haznesi büyük ve başlığı silikon olanları tercih edin.

- Daha sonra emzik başlığı değiştirilerek ya da kenarlara kulp takılarak alıştırma bardağı olan biberonlar işinize yarayabilir.

- Biberonun kapağı kapandığında sızıntı yapmamalıdır. Bu şekilde çantanızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

- Emzik deliğinin bebeğinizin yaşına uygun olmasına dikkat edin. Bebeğiniz büyüdükçe daha büyük delikli başlık kullanın. Aksi takdirde bebeğiniz yorulur ve içmesi gerektiğinden daha az süt içer. Genelde delik büyüklüğü 3 aylık periyodlarla değişir.

- Eğer emzirmiyorsanız en az dört tane biberon almalısınız. Emziriyorsanız iki adet yeterlidir.

Nasıl temizlenmeli?

- İlk satın alındıklarında su ile yıkanıp, beş dakika suda kaynatılmaları gerekir. Bundan sonra tercihen bulaşık makinesinde veya sıcak sabunlu su ile yıkanmalı ve durulanmalıdır. Daha sonra temiz bir havlu veya benzeri bir örtü üzerinde kurumaya bırakılmalıdır. Bebek beslenmesinde kullanıldıktan sonra içerisinde mama bekletilmemelidir. Kalan mama dökülüp, fırça yardımıyla önce su ile daha sonra sabunlu su ile yıkanmalıdır. Bundan sonra da 5-10 dakika kaynar suda kaynatılmalıdır. Bir sonraki beslenmeden önce yine durulanmalıdır. Bir sterilizatör alınması tavsiye edilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder