Dünya Şilili madencilere iş teklifi yağıyor

Şilili madencilere iş teklifi yağıyor

Paylaş
Şilili madencilere iş teklifi yağıyor

Şili'de yerin 700 metre altında 40 gündür mahsur bulunan 33 madenciye, kurtulduktan sonra güvenli bir işte çalışmaları için iş teklifi yağıyor

Şili’de faaliyet gösteren onlarca şirketten, dünyanın en uzun süre yeraltında kalan ve daha aylarca kalacağa benzeyen madencileri için şimdiye kadar bin 188 iş teklifi geldi.

Bunların arasında buldozer operatörü, tamirci, elektrikçi gibi klasiklerin yanı sıra "risk azaltma uzmanı" veya "kaçış tüneli kazıcı" gibi tecrübelerine uygun iş teklifleri yer alıyor.

Madencilerin mahsur kaldığı çöken madenin sahibi San Esteban Madencilik Şirketi, çökmeden bu yana iflas korumaya alınmış ve mahsur madencilerin maaş ücretlerini ödeyemeyeceğini açıklamıştı.

Bu arada, 5 Ağustos’tan beri mahsur madencileri kurtarmak için yürütülen çalışmalarda "B Planı" çerçevesinde kullanılan sondaj makinasının kırılan ve tüneli tıkayan parçası çıkarıldı.

Delme makinasının da tamiriyle birlikte 6 günü aşkın süredir ara verilen delme işlemine kısa zamanda yeniden başlanması bekleniyor. T-130 adlı sondaj makinası, 268. metrede durdurulmuştu.

Kurtarma çalışmaları çerçevesinde çalıştırılan diğer makina Strata 950’nin ise 283 metre derinliğe ulaştığı ve daha önce açıklandığı gibi bakım ve onarım için durdurulmadan çalıştırılmaya devam edileceği belirtildi.

"C Planı" çerçevesinde çalıştırılacak diğer sondaj makinası "RIG-422"nin ise montajı sürüyor ve pazartesi devreye girmesi bekleniyor.

Haberin Devamı