Dünya Şilili madencilerin ilacı Maradona

Şilili madencilerin ilacı Maradona

Paylaş
Şilili madencilerin ilacı Maradona

Şili'de yerin 700 metre altında mahsur kalan 33 madencinin ilk video görüntüleri yayınlanırken, moral bulmaları için Maradona ve Ronaldinho'nun maç kasetleri yollanacak

Şili’de 5 Ağustos’ta meydana gelen göçükten sonra mahsur kalan 33 madencinin ilk video görüntülerinin beş dakikalık kısmı önceki gün yayınlandı.

MARŞ OKUDULAR

Dar bir borudan aşağıya gönderilen kamerayla çekilen görüntülerde madencilerin moralleri yüksek gözüküyor. Yarı çıplak ve zayıflamış halde görünen madenciler kol kola girip Şili milli marşını okuyarak “Yaşasın Şili! Yaşasın madenciler” sloganları attı.

Sığınaklarını “yukarıda” kendilerini bekleyen sevdiklerine tanıtan madenciler bir ara kâğıt oynayıp şakalaşıyor. Hepsi futbol hayranı Ancak aylarca sığınıkta kurtarılmayı bekleyecek madencilerin depresyona girmesinden endişe ediliyor.

HEPSİ FUTBOL HAYRANI

Madenci yakınlarından Wilson Avalos, “Maradona, Pele, Ronaldinho’nun maç kasetlerini göndereceğiz. Hepsi futbol hayranı. Eminim ki bu onlara moral verecek” dedi.

Öte yandan 33 madencinin ailesi maden ocağını işleten firmanın sahibini güvenlik uyarılarını ihmal etmekten mahkemeye veriyor. Şilili bir hâkim de firmaya ait 1 milyon 800 bin doları olası bir tazminat için dondurma kararı aldı.

Haberin Devamı

700 metre derinden video yolladılar...