Gündem Silivri’de sel sonrası enfeksiyon riski

Silivri’de sel sonrası enfeksiyon riski

Paylaş
Silivri’de sel sonrası enfeksiyon riski

Sel felaketinin yaşandığı İstanbul Silivri’de selden geriye çamur ve balçık kaldı. Evlerini temizlemeye çalışan vatandaşlar, enfeksiyon riskiyle karşı karşıya

İstanbul’da yağan kuvvetli sağanak sonrası çeşitli ilçelerde sel ve su baskınları yaşanmıştı. Yağmurdan en çok etkilenen bölgelerin başında gelen sel felaketinin yaşandığı Silivri'de sel sularının büyük oranda çekilmesiyle geriye çamur ve balçık kaldı.

Ev ve eşyaları kullanılamaz hale gelen Silivri halkı evlerinde biriken çamur ve balçık nedeniyle enfeksiyon riskiyle karşı karşıya.

EVLERİ BALÇIKLA DOLDU

Yetkililerin kendilerini çamaşır suyu ile dezenfekte etmeleri gerektiğini söylediğini belirten Canan Aydoğmuş “Birdenbire su bastı, içerisi yarım metre su ve bir karış balçıkla doldu. 'Kanalizasyon balçığı' dendi. Bütün evlerde balçıktan dolayı enfeksiyon riski var. Benim eşim zaten bağışıklık sistemi zayıf bir insan. Ben onu bu şekilde içeriye almadım. Eşyaları attık çöpe. Bu durumu ikinci kez yaşıyoruz ve üçüncü kez yaşamak istemiyoruz. Buradaki insanlar mağdur olarak evlerini yok pahasına satacak” diye konuştu.



Sel felaketinden etkilenen vatandaşlar yetkililerden bir daha sel felaketi yaşanmaması için önlem alınmasını ve zararlarının da karşılanmasını bekliyor.


Sel sonrası büyük tehlike! Enfeksiyona neden olabilir