Dünya Şili'ye ikinci darbe

Şili'ye ikinci darbe

Paylaş
Şili'ye ikinci darbe

Şili, 27 Şubat'ta 8.8'lik depremin ardından bugün 7.2 ile şu ana kadarki en büyük artçı şoku yaşadı

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin merkez üssünün Valparaiso kentinin 114 kilometre güneyi olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Depremin başkent Santiago'nun yanı sıra batısındaki kıyı kenti Valparaiso'da da hissedildiği bildirildi. Deprem sonrası tsunami alarmı verilirken, 7.2 büyüklüğündeki deprem öncesinde de 5.1 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı.

BENZER DEPREMLER OLABİLİR

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'ndan jeofizikçi Don Blakemen, 7.2'lik sarsıntının 8.8'lik depremin şu ana kaydedilen en büyük artçısı olduğunu ve Haiti'yi yerle bir eden depremden çok daha büyük olduğunu söyledi.

Blakeman, "8 civarında depremler olduğunda, 7 büyüklüğünde birkaç tane artçı şok görebiliriz" dedi ve Şili'de başka artçı sarsıntılar olabileceği uyarısında bulundu. Deprem, Pinera'nın yemin ederek göreve başlamasından birkaç saat önce meydana geldi.

Haberin Devamı

Pinera'nın yemin edeceği Valparaiso'daki Kongre binası da deprem sırasında sallandı. AP ajansı, yemin töreni için Şili'de bulunan Bolivya Devlet Başkanı Evo Moralesin deprem sırasında bembeyaz kesildiğini, Peru lideri Alan Garcia'nın ise şaka yaptığını bildirdi.

NTV televizyonu, depremin ardından sarsıntıların devam ettiğini ve hem Valparaiso hem de Santiago'da bazı binaların yıkıldığı bilgisinin ulaştığını bildirdi. 27 Şubat'ta meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki depremde 700'den fazla insan hayatını kaybederken, 30 milyar dolar maddi hasar meydana geldi.