Gündem Silopi ve Nusaybin'de çatışma: 3 polis yaralı

Silopi ve Nusaybin'de çatışma: 3 polis yaralı

Paylaş
Silopi ve Nusaybin'de çatışma: 3 polis yaralı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde banka şubesi önünde nöbet tutan polislere düzenlenen ses bombalı saldırıda 3 polis memuru yaralandı. İlçede çıkan olaylarda atılan gaz bombasından da 65 yaşındaki Hasbiye Tunç, yaralandı

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde bir banka şubesi önünde nöbet tutan görevli polislere ses bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Nusaybin Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Selahattin Eyyubi Mahallesi Seher Sokak ile Dicle Mahallesi Hınıs Caddesinde toplanan bir grup gösterici ise yolları barikatlarla kapattı. Barikatı kaldırmak için gelen bölgeye giden polislere, göstericiler taş ve molotofla saldırdı. Polis, göstericileri gaz bombası atarak dağıttı. Atılan gaz bombası Hasbiye Tunç’un ayağına isabet etti. Hastaneye götürülen Tunç’un ayağının kırıldığı belirtildi. İlçede yaşanan gerginlik geç saatlere kadar sürdü.

SİLOPİ’DE POLİSLE ÇATIŞTILAR

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde YSK’nın Hatip Dicle’nin milletvekilliğini düşürmesini protesto etmek isteyenler, bugün de yasadışı gösteriler yaptı. Cudi ve Nuh mahallelerinde bir araya gelen gruplar cadde ve sokaklara barikatlar kurup, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Haberin Devamı

Yüzleri kapalı göstericiler PKK flamaları da taşırken, polisin dağılma yönündeki uyarlarına taş ve molotoflarla karşılık verdi. Polis, göstericilere tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulunuldu.

Sokaklar savaş alanına dönerken, Silopi İlçe Emniyet Müdürü Murat Esentürk, olay yerine gelerek polisi yönlendirdi. Göstericiler ile polis arasındaki kovalamaca uzun süre devam etti.

Halil COŞKUN- Mehmet Ali BULUN/ŞIRNAK,MARDİN, (DHA)