Ekonomi Simav’dan 42 ülkeye gömlek ihracatı

Simav’dan 42 ülkeye gömlek ihracatı

Paylaş
Simav’dan 42 ülkeye gömlek ihracatı

Kütahya Simav'daki ERK Tekstil Atölyesi’nde 150 kadın işçi tarafından üretilen erkek gömlekleri, 42 ayrı ülkeye ihraç ediliyor

Amerika başta olmak üzere Almanya, İtalya, İspanya, Fransa ve İngiltere gibi toplam 42 ülkeden siparişler aldıklarını söyleyen firma sahibi 39 yaşındaki Ercan Göl, "Ben aslen Sivas’ın Zara ilçesindenim. İstanbul’da aynı isimle çalışan bir firmamız daha var. 2015 yılında geldiğim Simav’da Eynal Kaplıcaları yolu üzerinde özel bir kişiden kiraladığım iş yerine 150 işçi kapasiteli tekstil atölyesi açtım. 2 yıldan bu yana da burada ürettiğim aylık 43 bin adet civarındaki erkek gömleklerini 42 ülkeye ihraç ederek hem ülke hem de ilçe ekonomisine döviz girdisi sağlarken 150 kişiye de istihdam oluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yerel yönetim tarafından bana yer konusunda daha geniş olanaklar sağlandığı takdirde mevcut işyerimi büyütmeyi ve işçi sayısını da 400’e çıkarmayı planlıyorum" dedi.

'SAHİP ÇIKILDIĞI TAKDİRDE İŞSİZLİK DİYE BİR ŞEY KALMAZ'

Ürettikleri gömlekleri biriktirip aylık olarak İstanbul’a TIR’larla gönderdiklerine dikkat çeken Ercan Göl, "Gömleklerimizi yurt dışında 42 ülkeye gönderiyoruz. Simav’ı çok sevdim. Simavlılar çok zeki insanlar. Çok çabuk öğreniyorlar. Buradaki işimi genişletmek istiyorum. Bizlere sahip çıkıldığı takdirde Simav’da işsizlik diye bir şey kalmaz. Biz yaptığımız üretim ile Simav’a önemli ölçüde bir para akışını sağlıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı