Dünya Şimdi de başkan reklamda!

Şimdi de başkan reklamda!

Paylaş
Şimdi de başkan reklamda!

Şimdi de başkan reklamda!

Hayvan hakları savunucusu örgüt PETA’nın reklam kampanyasında izin almadan ABD’nin first lady’si Michelle Obama’yı kullanmasının ardından bir izinsiz ilan da başrolü Barack Obama’ya verdi.

Haberin Devamı

Giyim firması Weatherproof, ‘Stil sahibi bir lider’ başlığıyla verdiği ilanda ABD Başkanı’nın Çin Seddi önünde çekilmiş haber fotoğrafını kullandı.

Beyaz Saray, firmadan billboard’un kaldırılmasını istediklerini, çünkü ilanın sanki Beyaz Saray ya da Barack Obama tarafından onaylanmış bir imaj çizerek yanılttığını açıkladı.

Beyaz Saray, Obama’nın adının ve resminin ticari amaçlarla kullanılmasına izin vermiyor.

Obama ilandaki fotoğrafta tek başına, siyah bir mont giymiş ve elleri ceplerindeyken görülüyor.

Weatherproof Başkanı Freddie Stollmack fotoğrafı ilk olarak, kasım ayında Obama, Çin gezisindeyken gazetede görmüş.

Başkanın üstündeki mont tanıdık gelince fotoğrafı büyüteçle inceleyip markasının logosunu görmüş. Firma daha sonra haber ajansı AP’den Charles Dharapak imzalı fotoğrafın kullanım hakkını satın almış.

Haberin Devamı

‘ÜRÜNÜ ÖVEN İBARE YOK’

AP sözcüsü Paul Colford, Weatherproof’la anlaşmaları uyarınca, firmanın fotoğrafı kullanmak için, ‘gerekli her izni’ alması şartı olduğunu belirtiyor.

Ancak Weatherproof fotoğrafı ilanda kullanmak için Beyaz Saray’dan herhangi bir izin almamış.

Firma adına Freddie Stollmack, ilanda Obama’nın ürünü desteklediğine dair bir ibare bulunmadığı için izne gerek olmadığını düşündüğünü söylüyor:

“Bu sadece çok iyi görünen bir başkanın üzerindeki, çok iyi bir mont.”

AP