Ekonomi Şimdi de Corolla'da hidrolik sorunu

Şimdi de Corolla'da hidrolik sorunu

Paylaş
Şimdi de Corolla'da hidrolik sorunu

Toyota'nın kalite kontrolünden sorumlu yöneticisi Shinichi Sasaki, Corolla modellerindeki hidrolik direksiyonla ilgili şikayetleri ciddiye aldıklarını söyledi

Shinichi Sasaki, Corolla modellerindeki hidrolik direksiyonla ilgili şikayetleri ciddiye alarak incelediklerini, bu konuda 100’e yakın şikayet aldıklarını bildirdi.

Corolla araçların geri çağrılmasının gerekli olup olmadığının halen belirsiz olduğunu söyleyen Sasaki, şirketin önceliği müşterilerine verdiğini ve ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.

ABD FABRİKALARINDA ÜRETİME ARA VERİLDİ

Öte yandan Toyota, geri çağırmaların ardından satışlarının yavaşlaması yüzünden ABD’de iki fabrikada üretime ara vereceğini açıkladı.

Toyota sözcüsü Mike Goss, Texas eyaletindeki San Antonio fabrikasında 15 Mart ve 12 Nisan arasında üretime ara verileceğini, Kentucky eyaletindeki Georgetown fabrikasında da 26 Şubat üretim yapılmayacağını ve ayrıca bu fabrikada Mart ayında da üç gün daha üretimin durdurulacağını söyledi.

KONGREDEKİ OTURUMLARA KATILMAYACAK


Japon otomotiv şirketi Toyota’nın Başkanı Akio Toyoda, şirketin araçlarındaki güvenlik kusurlarına ilişkin ABD Kongresi’nde yapılacak oturumlara katılmayacağını söyledi.

Haberin Devamı