Bilim - Teknoloji Şimdi de "ilk olma" savaşı!
Paylaş
Şimdi de "ilk olma" savaşı!

"Hangisi daha iyi, hangisi daha güçlü" kavgalarını çöpe atın... Asıl kavga şimdi başlıyor!

Her iki yeni jenerasyon konsolun da tanıtımı yapıldı ve şimdi gözler, resmen ön sipariş bombasına tutulan bu cihazlara ulaşacağımız zaman dilimine çevrildi.

Haberin Devamı

Alman ve Hollanda markası olan Media Markt ise, hazırladığı bir poster ile çok önemli bir farkı gözler önüne serdi. Firmaya göre PS4'ün satış tarihi 13 Kasım Çarşamba günü olarak gösterilirken, bir başka Hollandalı site olan Bol.com da aynı tarihi reklamlarında kullandı. Amazon üzerinden Xbox One ön sipariş verenler içinse "Ürünün çıkış tarihi 27 Kasım" şeklinde bir ibare bulunmakta ki bu iki haftalık fark anlamına geliyor. Nitekim iki büyük rakip de henüz tam bir çıkış tarihi vermiş durumda değil. Fakat Sony konu hakkında sadece "2013 tatil sezonu" gibi bir genelleme yapıyorken, Microsoft cihazının çıkış tarihi için "Kasım" demekten geri kalmıyor.

Konu, her ne kadar kesinlik kazanmamış olsa da bu yarışta kimin önce piyasada olacağı büyük önem arz ediyor. PS4, zaten 399 dolarlık fiyat etiketi ile Xbox One'ı ilk etapta geride bırakmıştı. Eğer piyasaya adımını da ilk o atarsa, Xbox One için zor bir başlangıç olabilir...

Haberin Devamı

Resimlerle: El konsollarının 30 yılı!

Kaynak: CHIP Online